1. - 2.4.2017 - Lisäilen Discogsiin erilaisia painoksia levyistä

Viimeisten viiden päivän aikana lisättyä:

Yellow Dog: Stood Up / California Here I Don't Come - Errors-kansion ainoa single, erona iso A-kirjain a-puolen etiketissä. Muiden versioiden kohdalla musiikkia väitetään progeksi - ei tuo ole progea, vaan äärikaupallista pehmopoppia.
Jo Jo Zep: Cha - uusiseelantilaispainos.
REO Speedwagon: You Can Tune a Piano, But You Can't Tuna Fish - etikettivariaatio
Stackridge: Friendliness - etikettivariaatio
The Undisputed Truth: The Undisputed Truth - etikettivariaatio
Vanity: Skin on Skin - etikettivariaatio

Uusiseelantilaispainos on kyllä niin iso ero muihin Discogsissa oleviin versioihin verrattuna, että Jo Jo Zepin levy olisi pitänyt vaivautua lisäämään heti paikalla. Undisputed Truthin ensimmäinen levy on ollut minulle pikkuinen maanvaiva. Se on vähän liiankin helppo saada käsiinsä. Peräti kahdesti kävi niin, että tilasin MusicStackissa jostain usalaisesta levykaupasta jonkin aivan toisen UT:n levyn, ja lähettivätkin tuon esikoisen. Jälkimmäisellä kerralla en enää viitsinyt palauttaa levyä, vaan päätin pitää sen huonosta kunnosta huolimatta. Se on minulla kokoelmassani pelkkänä esineenä, ihan vain siksi että on vanha painos. Soittaa sitä ei viitsi, kun rahisee niin hemmetisti. Minulla on huippukuntoinen vinyyliuusintapainos soittokappaleena.

Gonzalezin "Haven't Stopped Dancin'" ja Southside Johnny & The Asbury Jukesin "The Jukes" (kumpikin etikettivariaatioita) olivatkin jonkun muun jo lisäämiä... ja minä kun olin ehtinyt jo nähdä vaivaa niiden kanssa. No, ettei vaiva olisi mennyt ihan hukkaan, ehostin noita entryjä omilla skannauksilla ja lisätiedoilla. Southside Johnny kyllä hämmensi, kun entryssä väitetään: "Alternative label with "72" printed on the right side underneath the side number". Omassa kappaleessani tuo 72 ei ole Side A/Side B -merkintöjen alla, vaan ylempänä. Alkuperäinen lisääjä ei ollut liittänyt etiketeistä mukaan mitään kuvia, joista asian olisi voinut tarkistaa. Joku muu lisäsi myöhemmin kuvan, mutta pelkästään etukannesta - ja siinäkin oli jonkin levymyyntisivuston oma vesileima. En kuitenkaan halunnut vängätä tuon levyn kanssa enää, se täytyi saada pois Errors-kansiosta. Haastakaa minut vain oikeuteen, jos minun kappaleeni onkin eri versio kuin se, jota alkuperäinen lisääjä on tarkoittanut, ja tehkää eri entry jommallekummalle versiolle.

Ai niin, se "72" etiketissä tarkoittaa, että levy on prässätty PRC Recording Company -nimisessä laitoksessa Richmondissa, Indianassa. PRC-tunnus matriisikaiverruksessa toimii lisätunnisteena. Piti hakea tuokin tieto Discogsista hakutoiminnon avulla, kun en muista tuollaisia knoppitietoja.

Kokoelmassani 2959 levyä, Discogsissa vielä myymättömien eli hintatiedottomien levyjen määrä tällä hetkellä hulppeat 724, Errors-kansiossa vielä 60 levyä. Mediaaniarvo elää koko ajan, välillä se käy alle 26 tuhannessa, mutta nyt se on taas €26,375.83. Luku 724 selittyy sillä, että kerään niin kattavasti vanhoja suomalaisia levyjä, ja CD-versioita jos on. Suomalaiset, helposti joka paikasta löytyvät CD:t eivät ole hyvää kauppatavaraa Discogsissa. Kukaan ei taida ostaa niitä sitä kautta vaikka joku myisikin. Kaikki suomalaiset vinyylitkään eivät ole haluttuja.



2.4.2017

CD:itä vaihteeksi. Eppu Normaalin Hatullinen paskaa + Soolot, muutama Popeda, Jukka Tolosen Tolonen! ja Queenin Sheer Heart Attack. Kaikissa eroina eri matriisit ja prässääjät, Queeniä ja Tolosta lukuunottamatta erinäköiset CD-kiekotkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1