1.12.2016 - Netin musiikkiblogit

Muutamia vuosia sitten musiikkiblogit, joissa jaeltiin laittomasti musiikkia kenen tahansa ladattavaksi, olivat netissä yksi Niistä Jutuista. Hyödynsin musablogien tarjontaa aivan täysillä, imuroin itselleni kaikkea mahdollista mikä vähänkin kiinnosti. Gigatolkulla tavaraa, jonka useimmiten poistin koneelta heti kuunneltuani, kun ei ollut tarpeeksi kiinnostavaa. Hyvän musiikin poltin CD-R-levyille.

Tuota kautta sain alkusysäyksen vanhan suomalaisen musiikin keräilyyn. Yhdessä ulkomaisessa blogissa oli runsaasti vanhaa ulkomaista progea ja rockia, mutta myös muutama suomalainen levy. Sieltä löytyi Yellow-yhtyeen Keltakuume vinyyliltä ripattuina mp3-tiedostoina. Kun olin vuosia tutustunut vain ulkomaisiin levyihin, tuntui ihmeen virkistävältä kuulla vaihteeksi 70-luvulla tehty suomalainen, ennenkuulematon rock-levy. Vieläpä hyvä sellainen (Rocket Recordsille muuten kiitos cd-versiosta). Tuon jälkeen sitten rupesin lainaamaan kirjastosta Jukka Tolosta, Piirpauketta, Pihasoittajia, Cumulusta ym. ja tuumimaan, että muitakin saattaisi kiinnostaa, ulkomaalaisia varsinkin. Ei kun FinnArctic-blogi pystyyn vaan.

Yhtä hyvää blogia (http://www.raremp3.co.uk/, sittemmin poistettu) ylläpiti nainen, nimimerkki Chuntao. Hän jakoi runsaasti kanadalaista musiikkia, mistä sain sen käsityksen, että kanadalainen hän olikin. Annoin hänelle Halfbreed-yhtyeen ja Shortwaven levyt blogissaan jaettaviksi. Shortwave ei ollut riittävän hyvä levy hänen mielestään (no eihän se olekaan), mutta Halfbreed kelpasi erittäin suurin kiitoksin. Halfbreedin jälkeen annoin hänelle Doc Kirby & Co. -bändin levyn, jonka hankkiminen on yksi levyhyllyni mielenkiintoisimmista tarinoista.

Soundi-lehdessä numero 1/1977 on Juntusen Poikamme musisoivat -sarjiksen jakso, jossa Jeesus ja Nippe-tyttö juttelevat.







Luulin, että Doc Kirby oli vain Juntusen keksimä bändi. Arvatkaa yllätykseni, kun huvin vuoksi googlasin, ja sain selville, että Doc Kirby & Co. -niminen memphisiläisbändi oli tosiaan olemassa, ja he tekivät LP:n Hugh Hefnerin omistamalle Playboy Records -merkille vuonna 1973. Ja levyllä on vieläpä "Feel the Heat Comin' On" -niminen kappale. No hemmetti, se levyhän täytyy hankkia. Niin sitten onnistuin hommaamaan sen kreikkalaisesta levykaupasta MusicStackin kautta. Ja sitten Chuntao sai mp3-tiedostot siitä, joskin poisti lopulta levyn blogistaan, kun eteläkorealaiset tekivät siitä cd-painoksen.






Chuntao postasi samaisen Playboy Recordsin julkaiseman Brownstone-levyn, joka oli mielestäni hyvä. Chuntaolle viestitellessäni tuumin, että Playboyn katalogista saattaisi löytyä lisääkin hyviä levyjä, joita hän voisi vaikka blogissaankin jaella. Niinpä tutkin Playboy Recordsin diskografiaa, ja mietin, että chicanorockbändi Yaqui vaikuttaa kiinnostavalta tapaukselta. En löytänyt levystä mitään latauslinkkiä mistään netin syövereistä, selvästi vielä uudelleenlöytämistä odotellut levy siis. Okei, hommasin MusicStackin kautta senkin ja sehän osoittautui vallan erinomaiseksi. Siitä vaan mp3:t Chuntaolle, joka kiitti minua jälleen kerran. Neljännen ja viimeisen kerran tein kontribuutiota tuohon blogiin, kun olin vihdoinkin saanut hankituksi vaikeaksi tapaukseksi osoittautuneen The Shortwavebandin ensimmäisen levyn Netsoundsmusic-sivuston kautta. Chuntaosta tuli sittemmin yksi RateYourMusic-kavereistani, mutta hän poistui myöhemmin koko saitista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1