21.9.2017 - Discogs kieltää bootleg-levyjen myynnin - ja enemmänkin

Okei.

Ymmärrän, että Discogs kieltää bootleg-julkaisujen myynnin. Tuossa vain yksi lukuisista asiaa käsittelevistä ketjuista:

https://www.discogs.com/forum/thread/745775

Ymmärrän myös, että natsibändien ja muiden kyseenalaisia näkemyksiä levittelevien bändien levyt bannataan myynnistä.

https://www.discogs.com/Brethren-Savage-Inequalities/master/734285

Mutta tämä menee jo liian pitkälle:

https://www.discogs.com/David-Ruffin-My-Whole-World-Ended/master/318814

Tuon levyn submission historyssa kerrotaan: "Release has been blocked from the Marketplace as a result of a legal notice received by Discogs asserting that a track on the release was not licensed by the rights holder. Ref. #384123."

Levy on siis vuodelta 1969, se on virallinen Motown-julkaisu, ja se on harmitonta soulia. Olen itsekin kuullut tuon levyn, se on sellainen perushyvä 3,5 tähden albumi. Mitä siitä, jos yksi kappale - mikä se sitten lieneekään - ei ole asianmukaisesti ja luvan kanssa laitettu levylle.

Minulla oli ajatuksena jonain päivänä ruveta ostelemaan levyjä Discogsin kautta. Mutta tämä nykyinen touhu, jossa yhä enemmän ja enemmän levyjä joutuu myyntikieltolistalle menee naurettavuuksiin. Pistää harkitsemaan vakavasti, kannattaako ruveta hankkimaan levyjä tuota kanavaa pitkin. Kohta siellä tietysti ei saa myydä mitään, tai sitten myyjät kaikkoavat sieltä joukolla ja siirtyvät eBayhin.

Jotkut musiikki- / levybisneksessä valtaapitävät sällit ilmeisesti eivät halua, että Discogsin kaltaisilla suosituilla, korkean profiilin levyaiheisilla sivustoilla kaupataan bootlegejä, joita on tehtailtu monta vuosikymmentä, joita tullaan aina tehtailemaan ja joita näkyy kaupan lukemattomissa muissa paikoissa, niin netissä kuin fyysisissäkin levymyyntipaikoissa. Mutta tässä joutuu Discogs kyllä kaivamaan maata omien jalkojensa alta. Milloin banni ulottuu niihinkin levyihin, joita menestyneet monikansalliset levypuljut - pienemmistä levymerkeistä puhumattakaan - ovat vuosikymmeniä sitten tai enempi tuoreeltaan julkaisseet asianomaiselta artistilta / bändiltä lupaa kysymättä? Kuten tähän kokoelmaan George Thorogoodin vanhoja demoja, joilla hän alunperin yritti saada levytyssopimuksen? Entä levyihin, joilla on omiin nimiin pistettyjä covereita?

Saa nähdä, missä mittakaavassa tämä kaikki merkitsee tuhoa Discogsille.

Tein tästä tekstistä vielä lyhennetyn englanninkielisen version, jättäen pois kaikki esimerkit, linkit ja muut turhat detaljit, ja postasin sen Discogs-profiilisivulleni. Saa nähdä tuleeko noottia, jossa se vaaditaan poistettavaksi koska se rikkoo hyviä tapoja, hehe.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1