22.5.2018 - Uusimmat levyhankinnat

The Rotary Connection: Aladdin (1968)
Earth Quake: Two Years in a Padded Cell (1979)
Rupert Holmes: Adventure (1980)
Baby Grand: Ancient Medicine (1978)
B.A. Robertson: Bully For You (1981)

B.A. Robertsonin CD oli tilaus Amazonista. Kävin läpi Discogs-toivelistaani, että olisiko jokin siellä olevista levyistä julkaistu CD:nä viimeisen vuoden aikana. Tuo oli, niinpä tilasin sen heti. Yllättäen levy päätyi DHL:n toimitettavaksi. Firman lähetti meinasi toimittaa CD:n jo viime torstaina, 17.5.. Asiasta ilmoitettiin tekstarilla jo 11.5., mutta lähetistä ei sitten kuulunut mitään koko torstaipäivänä. Perjantaina tuli uusi tekstari, jossa ilmoitettiin, että lähetys tuodaan tänään. Hitto, minullahan on perjantaisin päihdeklinikan siivous, en minä voi hirveän kauan töiden jälkeen odotella sitä lähettiä kun sivutyö kutsuu. Päätin, että kello 19.00 asti voin odottaa, mutten yhtään kauemmin. Kello tuli 19, ja niin sitten häivyin siivoamaan klinikkaa. Illalla kotiin palattuani huomasin, että kännykkään oli tullut tekstari puoli kahdeksalta, ja kahdeksan tienoilla oli yritetty soittaa. Lähetti oli käynyt. Valitsin netissä uudeksi toimituspäiväksi tiistain. Eli tänään lähetti tuli puoli kahdeksalta illalla, ja sain B.A. Robertsonin CD:n haltuuni. Hitto tuon DHL:n kanssa, hermot menee.

Rupert Holmesin levyn saaminen osoittautui sekin aikamoisen ihmeelliseksi farssiksi. Tilasin levyn belgialaismyyjältä vappuna. Vajaan viikon päästä, 7. päivänä, kun myyjältä ei ollut vieläkään kuulunut minkään sortin reaktiota tilaukseeni, tsekkasin myyjän inventoryn MusicStackissa. Se oli tyhjä! Myyjä oli lähtenyt lätkimään koko sivustosta. Tein uuden tilauksen jenkkimyyjältä. Hän vastasi, maksoin levyn, ja jäin odottamaan postittamista. Ja odotin postittamista, ja odotin postittamista. 12. päivä se belgialainen heräsi, ja pahoitteli ettei ollut saanut MusicStackilta viestiä tilauksestani. Maksoin levyn, hän postitti sen, ja 19. päivä se saapui luokseni. Eilen sain siltä jenkkimyyjältäkin ilmoituksen että levy on pantu postiin, ilman mitään selitystä tai edes pahoittelua siitä että tuossa kesti kaksi viikkoa. Eli minulle on nyt sitten tulossa toinenkin kappale Rupert Holmesin Adventure-LP:tä. On tämä kyllä uskomatonta menoa. Lopun aikojen oireilua MusicStackissa selvästi.

Adventure oli vielä viime vuonna saatavilla Amazonista japanilaisena import-CD:nä, mutta siitä pyydettiin kai jotain neljääkymppiä. Ihan liikaa, kun kyseessä on kuitenkin vain lässyä pehmorokkia sisältävä levy, joka vinyylimuodossaan on uloskantohintaan myytävää tavaraa.






B.A. Robertsoniin minut perehdytti Angelo powerpop-blogeineen (en muista oliko kyseinen blogi se alkuperäinen Power Pop Lovers vai myöhempi Power Pop Criminals). Baby Grand taas oli Robots For Ronnie -blogista löytynyt erinomainen tuttavuus. Minunkin kommenttini (Gumby) siinä muiden joukossa postaustekstin alapuolella. Ancient Medicine on mainion överiksi vedettyä pomp-rockia powerpop-asenteella. Läkähdyttävän iso soundi, tarttuvat biisit, kova meno ja volyymi koko albumin mitalla. Baby Grandin esikoisenaan vuonna 1977 tekemä nimikkolevy on näkynyt divareissa, mutta se ei yllä samalle tasolle kuin Ancient Medicine. En ole välittänyt hankkia sitä. On silläkin levyllä yksi hyvä kappale kuitenkin, Can't Keep It Inside.


Discogs-toivelistallani on 314 levyä. Olen merkannut sinne kaikista levyistä kaikki eri versiot jotka minulle kelpaavat. Eri levyjä on itse asiassa 154, joista ulkomaisia on 56. Noista ulkomaisista levyistä kaikkia ei pysty hankkimaan MusicStackin kautta. Eli syyskuussa tai lokakuussa on ulkomaiset toivelevyt hankittu, ne jotka on mahdollista saada sitä kautta. Loppujen kanssa tulen olemaan sitten pulassa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1