23.2.2017 - Svart Recordsin Kuoleman tappaneet -kokoelma myyntikiellossa???




Okei, mitä tämä tarkoittaa? Svart Records on julkaissut kokoelma-LP:n "Kuoleman tappaneet - Punk rockia pienkustanteilta 1977 - 1983". Viralliseksi julkaisupäiväksi ilmoitettiin 17.2., käytännössä levy ehti vasta varastoon sinä päivänä, mutta oletin, että ensi - siis tällä - viikolla se olisi oikeasti kaupoissa. Eilen muutamakin Punk in Finland -foorumin käyttäjä ilmoitti jo saaneensa levyn.

Päätin, että tänään käyn ostamassa omani. Kiersin useita levykauppoja. Kävin ensin Hakaniemen Levykauppa Äxässä, sitten Black and Whitessa, sitten Keltaisessa Jäänsärkijässä ja lopuksi vielä Kampin Äxässä. Viimeksimainitussa kaupassa äkkäsin lattialla muovilaatikon jossa oli aika paljonkin vinyylejä, niiden joukossa tuo Kuoleman tappaneet -kokoelma. Nappasin yhden ja menin kassalle. Kassaneiti kysyi minulta mistä otin tuon levyn, ja vastasin että tuosta laatikosta lattialla. Sain häneltä tiedotuksen, että levyä ei saa myydä ennen kuin vasta huomenna, muuten voi käydä niin, että Svart ei toimita heille enää yhtään levyä, ja siihen loppuu Svartin levyjen myynti Äxässä. Myyjätär otti levyn ja laittoi sen takaisin laatikkoon, ja minä jäin hämmentyneenä raapimaan päätäni.

Nyt olisi hyvä saada selitys tälle toiminnalle. Levy oli liikkeessä, hintalappu valmiiksi suojamuoviin läntättynä, ja asiakkaalle syntyi selvä käsitys siitä, että levy on myynnissä, etenkin kun virallisesta julkaisupäivästä oli jo kuusi päivää.

Mieli tekee jättää tuo Kuoleman tappaneet -kokoelma kokonaan ostamatta, ja sen taidan tehdäkin. Tämä haisee selvältä epäkunnioitukselta Svart Recordsin puolelta asiakasta kohtaan. Punk in Finland -foorumilla en näe vielä mitään selittävää tai ihmettelevää viestiä keneltäkään - en Svartilta enkä kuluttajilta - tällaisesta menettelystä. Minä sanon, että Svart on tehnyt ansiokasta kulttuurityötä niin monien levyharvinaisuuksien uudelleenjulkaisemisessa ja se työmäärä mistä he ovat viime aikoina suoriutuneet on uskomaton, joten en lopeta Svartin levyjen ostamista tähän. Tuota "Kuoleman tappaneet - Punk rockia pienkustanteilta" -kokoelmaa en kuitenkaan aio ostaa tämänpäiväisen ikävän kokemuksen jälkeen.

Jään odottamaan ensi kuussa ilmestyviä Finnforest-levyjä, mutta ostan ne vasta joskus huhtikuussa. Kaipailen Demonnights-levyä kokoelmaani, mutta saa kulua pari-kolme viikkoa julkaisupäivästä ennen kuin uskallan tarttua siihen missään levykaupassa.


No, jospa jotain hilpeämpää. Tämän kuun singletilaukseni Divari Kankaasta saapui postissa. Mukana seitsemän vinyyliseiskan setissä oli Bigboy-yhtyeen "Arson / Evil Is Calling". Kaverini Harri - josta en ole kuullut mitään jokuseen vuoteen - suunnitteli tuon singlen kannet yhdessä jonkun Marcus Forsin kanssa. Bigboyn nokkamies Juha Saarinen oli käsittääkseni Harrin hyvä tuttu. Singlen kansissa layoutin tekijät on kreditoitu nimillä Morgan ja Forss.

Harri oli hukannut oman tekijänkappaleensa tuosta sinkusta vuosien varrella. Minä hommasin sen hänelle takaisin. Divari Kangas kauppasi singleä, tilasin sen, rippasin biisit tietokoneelle ja poltin CD-R:lle ja annoin sitten singlen Harrille. Harri on myös lisännyt singlen Discogsin tietokantaan, mutta unohtanut, että pitäisi käyttää ANVtä eli Artist Name Variationia, jos joku levyn teossa mukana ollut ei ole kreditoitu omalla oikealla, täydellä nimellään. Harrin tapauksessa Layout- ja Photography-krediittien perässä pitäisi siis lukea vain Morgan, ja linkin pitää osoittaa Harrin omaan artistitietueeseen.

Tuumin, että voisinhan hankkia ihan oman kappaleen tuosta Arson-singlestä, hyvähän se on. Minulla on toinenkin Bigboyn seiska ja lisäksi ensimmäinen LP "Live 89", joten hyvinhän se sopii niiden kaveriksi. Onneksi Divari Kankaalla oli toinenkin kappale Arson-seiskasta.

Vielä on 17 kiinnostavaa singleä Divari Kankaan valikoimissa, mutta kiinnostavimmat olen jo hankkinut. Eli jos nyt muutama noista 17 singlestä myydään tässä lähikuukausina, niin ei juuri haittaa, en himoitse niitä paljoa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1