25.12.2017 - Live Aid, Band Aid & Apua Orkesteri

13. heinäkuuta pidettiin suuri Live Aid -konsertti Afrikan nälkäänäkevien auttamiseksi. Muistattehan: Do They Know It's Christmas, We Are the World ja suomalaisten yritelmä Maksamme velkaa? Kanadalaisrokkari Bryan Adams kävi konsertoimassa Suomessa. Häntä haastateltiin Hesarissa, ja Kanadan oman hyväntekeväisyyshankkeen, Tears Are Not Enough -sinkun primus motorin ominaisuudessa hän kertoi singlen tekemisestä ja jakeli auliisti kunniaa Bob Geldofille. Adams tähdensi, että hän ei kokenut olevansa Kanadan hyväntekeväisyysprojektin isä tai edes setä - sen sijaan Geldof ansaitsisi hänen mielestään patsaan ideastaan. "Me täällä Kanadassa ja Amerikassa vain seuraamme hyvää esimerkkiä". Sillä lailla.

Adams oli kuullut myös Suomea uhanneesta polioepidemiasta ja kyseli asiasta toimittajalta. Kuultuaan ettei vaaraa ole, hän huojentui ja sanoi voivansa tulla hyvillä mielin Suomeen konsertoimaan.






4. huhtikuuta julkaistiin pikkujuttu Apua Orkesterin Maksamme velkaa -singlen tekemisestä. Minä inhosin koko kappaletta jo tuolloin enkä siedä sitä vieläkään. Näin telkkarista videon tuosta biisistä, ja jaksan vieläkin, 32 vuoden jälkeen paheksua sitä, että videossa näkyi jotain kaljapulloja tai -tölkkejä laulajien takana. Oltiin sitten kuinka rokkareita tahansa, kaljat pois näkyvistä silloin kun ollaan tärkeällä asialla laulamassa! Tyylitöntä ja junttimaista!

Sitäpaitsi Maksamme velkaa on hirveän huonosti laulettu biisi. Kaikki tuntuivat vetävän kappaletta alle kykyjensä, tai sitten sävellys vain oli sellainen ettei sitä voinut laulaa tyylikkäästi sillä porukalla.



Panen tähän vielä jälkilisäyksenä, että Band Aidin Do They Know It's Christmasista olen aina pitänyt. Se on suosikkini kaikista tietämistäni hyväntekeväisyyslauluista. Se maistuu hyvältä edelleen. USA For African We Are the World tuntui jonkin aikaa ihan hyvältä biisiltä, mutta jossain vaiheessa aloin kyllästyä siihen. Kanadan singlen, Northern Lights -nimellä tehdyn Tears Are Not Enough -biisin olen kuullut kerran, mutta se jätti kylmäksi ensikuuntelulla. Ei tarttunut päähän.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1