27.7.2017 - Uusimmat levyhankinnat

Kävin Keltaisessa Jäänsärkijässä ja ostin sieltä poikkeuksellisesti vinyylisinglejäkin. Olen joskus aiemminkin hommannut Jäänsärkijästä muutaman singlen, mutta yleensä keskittynyt CD:ihin ja älppyihin, kun sinkut ovat niin hankalassa paikassa etteivät ole osuneet edes silmiin. Liikkeessä ollessani päätin kuitenkin hetken mielijohteesta selvittää sinkkujen olinpaikan, ja löytyiväthän ne ihan kysymättäkin. Katsoin vain käytetyt Suomi-seiskat, joita oli kaksi laatikollista, ja löytyihän sitä ostettavaa:

CD:t:
The Tornados: Ridin' the Wind - The Anthology
The Outsiders: Thinking About Today - Their Complete Works
Gary Walker and The Rain: Album No. 1

7":t:
Stalker: Kosketus / Haben sie (Poko Rekords, 1985)
Stalker: Lähtö / Kukkapaita ja puuhelmet (Poko, 1987)
Ragnar Hare: Bit / Små flickor (Beta, 1984)
Tiz: Hymyilevä nukke / Mä haluun tietää (Femme Fatale (Poko), 1983)
Big Saarinen: Lapsisoturit / Langennut enkeli (Kräk, 1986)
Tao Tao: Kuulen taas / Piikkiä perseeseen (Poko, 1987)
Lizards: Valttikortit / Body Building (Poko, 1981)
Juice Leskinen Slam: Kettusen Pekka ja Happosen Marja / (Instrumental) (Johanna, 1981)
Sound Storm Shock: Things After War / Bad Luck Boy (Johanna, 1983)
Maria: Poltettu maa / Sua pelkään (Flamingo, 1986)
Top Rank: I Want You / London (Poko, 1979)

Nuo ensinmainitut ovat varmaan viimeiset 60's-CD:t jotka tuolta toistaiseksi ostan. Olen viime kuukausina Nuggets- ja Rubble Collection -boksien myötä tutustunut vähän kattavammin noihin 60-luvun psykedelia- / garage-bändeihin, ja nimenomaan niihin jotka pääsivät mukaan noille kokoelmille, ja nimenomaan niihin jotka tekivät vähintään yhden albumin. Spotify, allTunes ja YouTube auttoivat minua tässä projektissa. Osa Nuggets- ja Rubble-boksien bändeistä oli toki hyvinkin tuttuja ja tuotantonsa kattavasti kuunneltu, mutta olihan siellä vielä rutosti nimiä joihin en ollut vielä perehtynyt. Puhumattakaan siitä, että ennestään tutuista bändeistäkin jotkut tekivät niin kovia levyjä, että tuntui siltä, että ne pitäisi lopultakin hankkia. Parhaista levyistä koostin toivelistan, ja se kädessäni olen poiminut toukokuun loppupuolelta lähtien Jäänsärkijästä mitä sieltä nyt 60's-CD-puolella löytyi. Gary Walker & The Rain ja The Outsiders ovat CD:t numero 17 ja 18 siltä osastolta, eikä enempää taida sieltä näillä näkymin herua. Toivelistalla on vielä 17 levyä.





The Outsiders oli Hollannista, ja minun kirjoissani se heidän loistava levynsä on kakkosalbumi "C.Q.". Tuossa tupla-CD:ssä on koko tuotanto, ja ajattelin, että menköön, ensimmäinenkin albumi on hyvä. Gary Walker & The Rain oli The Walker Brothers -miehen oma projekti, jonka ainoa albumi julkaistiin vain Japanissa. Olen Walker Brothers -fani, ja tykkäsin kovasti myös tuosta The Rainin albumista kun sen kuuntelin, joten se piti saada. Tosin tämä CD on kyllä tökerösti tehty. Ei minkäänlaista levynumeroa, ei julkaisijatietoja, ja itse jewel case on tehty lötkönpehmeästä muovista. Pääliosa - jossa kansivihko on - heiluu vapaasti, vaikka kotelon pitäisi jämähtää vaakasuoraan asentoon. Aivan selvä bootleg, ja Discogs varmisti, että näin tosiaan on asian laita.






The Tornadosin CD:tä katselin aiemmilla käyntikerroilla, ja nyt päätin sitten napata sen. Olihan Tornadosilla joitakin aivan mahtavia biisejä, vaikka suurin osa tuotannosta ei niin nappaa. Mutta Joe Meek oli nero. Monta vuotta sitten kuuntelin kaikki mahdolliset Meek-tuotannot jotka pystyin kirjastoista ja mp3-nettikaupoista löytämään, ja enimmäkseen hyvää tavaraa löytyi.

Singleistä Ragnar Hare oli eniten etsitty. Minulla on nyt bändin koko tuotanto, kun sain tuon aiemmin kuulemattoman "Små flickor" -biisin haltuuni. Tiz oli yhtä kuin Martiz sen jälkeen kun alkuperäinen vokalisti Martina "Martiz" Kallionalusta oli häipynyt. Uudeksi laulajaksi tuli tuleva Ilona, eli Toni Lähteenmäki. Big Saarisen singlen myötä ei Juha "Bigboy" Saarisen tuoteperheestä kai puutu muuta kuin Barzan "Helena"-maksisinkku (josta minulla on kyllä b-puolineen kopio CD-R:llä) ja Bigboyn kakkoslevy vuodelta 1993.

Tao Taon "Kuulen taas" on aika kehnon bändin parhaita paloja, b-puoli taas yksi niistä ärsyttävistä rimanalituksista. Molemmista biiseistä minulla oli kopiot ennestään (kuten useista muistakin sinkuista tässä), mutta ostin silti. "Kuulen taas" oli hauskalla tavalla mukana yhdessä näkemässäni unessa. Oli pelkistä naisista koostunut hevibändi, joka pyrki pinnalle, ja heidän piti esiintyä tv:ssä. Kyseinen esiintyminen taisi olla hyvin ratkaiseva kykyjen näyttö. Valitettavasti laulumikki ei toiminut ollenkaan, joten laulua ei todellakaan kuullut taas. Esitys oli sen takia täysi fiasko, ja tyttöhevibändin levytysura jäi yhden singlen mittaiseksi.

Marian singleä ei tarvitsekaan hankkia Divari Kankaasta tilaamalla, kun se löytyi lähempääkin.

Kruunasin ostosreissuni vielä Kampin ostoskeskuksessa, jossa ruoan lisäksi kävin ostamassa Esa Kuloniemen tuoreen Renegades-kirjan, kun yhtäkkiä muistin että tuommoinen on julkaistu.

Voisi vaikka täydennellä tietoja noista singleistä Discogsissa. Infoa näkyy puuttuvan, kuten kuvia ja julkaisuvuosia. Kirjoitusvirheitäkin löytyy... voi Harri, miten oletkaan hutiloinut Big Saarisen sinkun kanssa.


Sain jo monta kuukautta sitten äänestysoikeuden Discogsissa, eli saan antaa Correct-, Incorrect- ja Needs Changes -ääniä. En kuitenkaan koe osaavani oikein hyödyntää tuota oikeutta. Periaatteesta harvoin edes kosken Discogsissa levyihin joita en omista, eli korkeintaan voisin antaa ääniä silloin kun joku korjaa tai täydentää omistamieni levyjen tietoja. Mutta en viitsi sitäkään tehdä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1