30.6.2018 - Uusimmat levyhankinnat

CD:t:

Skrewdriver: All Skrewed Up (1977)
Matti Oiling: Happy Jazz Band (1970)

7":t:

Buzzcocks: Spiral Scratch (1977)

LP:t:

Eric Idle & Neil Innes: The Rutland Weekend Song Book (1976)
Edward Vesala: Nan Madol (1974)
Roogalator: Play It By Ear (1977)
Yachts: Without Radar (UK-versio) (1980)
Christian Sievert & Jukka Tolonen: Still Friends (1987)
Elephants Memory: Take It to the Streets (1970)

Edessä on nyt neljä viikkoa kesälomaa. Suunnitelmanani on pysyä sisällä koko sen ajan ja urakoida yhden ison projektin parissa. En tiedä paljonko aikaa se vaatii, meneekö kauemmin kuin kuukausi vai onko homma valmis ennen loman loppua. En aio käydä missään rahaa kuluttamassa, kaikki raha menköön loppujen toivelevyjen keräämiseen. Tässä ovat yhtä lukuunottamatta loput kesäkuun alussa tilatut levyt. Yksi Amazonista tilattu CD uupuu vielä.






Okei, Skrewdriverin All Skrewed Up EI OLE natsilevy. Se on harmiton peruspunklevy, joka tehtiin ennen kuin Ian Stuart sekosi äärioikeistolaiseen ajatteluun, seitsemän vuotta ennen Hail the New Dawn -levyä, joka sen natsilevyjen putken aloitti. Muut All Skrewed Upilla soittaneet kaverit sanoutuivat tiukasti irti Stuartin omaksumista aatteista. Siitä huolimatta All Skrewed Up on hankala myytävä ja hankala löydettävä, koska senkin myynti tuppaa olemaan kielletty siellä täällä. Ajattelin, etten koskaan tulisi näkemään levyä missään, mutta yllätyksekseni sitä kaupattiinkin USA:n Amazonissa. Niinpä tilasin CD:n, tosin hammasta purren - myyjä kun oli nimeltään R.A.C. Records... Pelkäsin, että lähetys juuttuu Suomen tulliin, joka hävittää CD:n, kun paketista selviää lähettäjän nimi. Onneksi lähettäjäksi oli merkitty yksityishenkilö, joten CD saapui epäilyksiä herättämättä perille. All Skrewed Up ei sinänsä ole tärkeä levy minulle, se on keskinkertaista räkäistä kätkätystä jota en ole paljon viitsinyt kuunnella. Olipahan netistä imuroitu kopio siitä kuitenkin, ja CD-R piti korvata oikealla levyllä. Tulihan hoidettua. Enempää kyseenalaisia levyjä ei ole hankintalistalla.

Oilingin CD on sekin Amazon-tilaus USA:sta. Happy Jazz Band on julkaistu useampaan kertaan, mutta uusintapainoksetkin ovat jaksaneet vältellä minun katsettani.






Buzzcocksin Spiral Scratchista piti saada ykköspainos. Tilasin sen ensin yhdeltä jenkkimyyjältä (34,00 USD), joka kuitenkin lähetti seuraavana päivänä "Not available" -viestin. Tein uuden tilauksen toiselta jenkkimyyjältä (47,52 USD), joka viivytteli neljä päivää, ennen kuin tuli "Not available" -viesti. Ajattelin, että jo nyt on perkele, ja koetin vielä brittimyyjää, joka pyysi 75 puntaa. Sain maksaa välittömästi rahat myyjän PayPal-tilille, ja vielä samana päivänä tuli 'shipped'-ilmoituskin. Jopa oli nopeaa palvelua! Se oli ainoa jäljellä ollut myyjä, joka selvästi kaupitteli ykköspainosta tuosta legendaarisesta EP:stä, ja onneksi tärppäsi. Muuten olisin surkutellen joutunut tilaamaan uusintapainoksen, sillä tuohon levyyn halusin satsata.






Eric Idlen ja Neil Innesin yhteinen levy on 1975-1976 tehdyn sketsisarjan Rutland Weekend Television soundtrack-levy. LP:llä pilkataan jalkapallohuligaaneja, Bob Dylania, Beatlesia, Johnny Cashia, diskomusaa ym. hillittömän hauskasti. Jostain netin musiikkiblogista tämäkin löytyi, ja kauanpa jouduin tyytymään CD-R-kopioon. Mielessäni pyöri vuosia ajatus LP:n tilaamisesta MusicStackin kautta, ja vasta nyt se toteutui. Sain vieläpä korkkaamattoman kappaleen suljetussa muovissa. Loistokunto siis taattu - vaikka onkin cutout-kappale, jonka kotelosta on yksi kulma leikattu pois.

Sievertin ja Tolosen Still Friendsin tilasin tanskalaisesta levykaupasta 59 euron hinnalla, ja maksoin vielä vakuutuksen päälle. LP viipyi matkalla kohtuuttomat 18 päivää, vaikka se lähetettiin kuriiripostina PostNordin toimesta. Vaan kyllä Tolos-kokoelman viimeistä puuttuvaa lenkkiä kannattaa aina odottaa. Nyt on Jukan levyt hallussa, ja voin huoahtaa helpotuksesta.

Tilauslistalla on vielä 19 toivelevyä. Aion tilata ne kaikki kesälomani aikana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1