3.6.2018 - Pelle Miljoonan ilmaiskonsertti uutenavuotena 1981-1982

En ole suinkaan lopettanut vanhojen Hesareiden tutkimista netin Aikakone-palvelussa. Pidin vain pitkän tauon, kun muut projektit vaativat kaiken ajan. Homma jatkuu taas.

Vuosi 1982 oli vuorossa tällä kertaa. Se vuosi alkoikin melkoisella hulinalla, kun Kauppatorilla järjestetty Pelle Miljoona -ilmaiskonsertti ryöstäytyi käsistä traagisella tavalla.













Pellellä oli muutakin päänvaivaa vuoden alussa, sillä 1981 perustettu nuortenlehti OK! järjesti sekä Pellestä että Hassisen Koneesta haastattelut vilpillisin keinoin. En ole itse OK!:ta tullut kai lukeneeksi, ainakaan niin että satavarmasti muistaisin sen. Köyhän miehen Suosikin maineen tunnen kyllä hyvin, minulle on aiemminkin käynyt selväksi millaisin konstein haastatteluja ja muita rock-juttuja julkaistavakseen hankki tämä lehti, jonka kanssa kukaan itseään kunnioittava musiikin parissa työskentelevä ei pian halunnut olla missään tekemisissä. Muuten olen vain lukenut Wallun kulttuurikuvasarjoja -omakustanteista Wallun piirtämää Rokratio-sarjakuvaa, joka alunperin julkaistiin OK!:ssa. Rokratio olikin hillittömän hauska sarjakuva, kunnes Wallu alkoi laajentaa sarjan aihepiiriä musiikin ulkopuolelle ja antoi otteen lipsua.

OK!:ta olivat siis tekemässä Markus Selin ja Tom Pyynönen. Pyynönenhän oli 1970-luvulla Suosikin varhaisemman kilpailijan, Help-lehden päätoimittaja. Help sulautettiin sitten 70-luvun lopulla Suosikkiin. En tiedä häipyikö OK!-lehden toimituksesta porukkaa Suosikkiin kun tämä Pyynösen yritelmä oli historiaa.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1