6.5.2017 - Huonoja keräilylevyjä ja virhehankintoja



Levykokoelmastani ei löydy montaa varsinaista virheostosta, koska periaatteeni on yleensä ollut kuuntelu ensin ja ostopäätös sitten. Aikoinaan kun tuli innostuttua Joe Walshista, tein divarikierroksen, jonka aikana haalin kokoon muutaman Walshin levyn. Olisi pitänyt kuitenkin lopettaa vuoden 1978 "But Seriously, Folks" -levyyn ja jättää sen jälkeen tullut "There Goes the Neighborhood" hankkimatta. Kahdesti olen vaivautunut tuon Neighborhoodin kuuntelemaan, kerran kuulokkeiden kanssa, ja se oli niin seinätapettia ettei siitä tarttunut päähän mitään. Jazzlevyistä Ron Carterin "Anything Goes" oli virhehankinta. Jokin takaraivossa nakutti, että tuo olisi osoittautunut hyväksi levyksi, mutta se oli väärä muistikuva. Viihdemössöä. Pahiten sattui sieluun versio The Stylisticsin "Can't Give You Anything (But My Love)" -hitistä.






Koska kerään vanhaa suomalaista kamaa, niin hyllystä löytyy väkisinkin paljon huonoja levyjä, mutta keräilymielessä niidenkin pitää olla siellä. Image, vantaalainen ö-luokan Hurriganes joka teki yhden LP:n Polarvoxin omistamalle Kiss-merkille. Quick Lipps, aivan kauheaa diskoa. Pastori Pohjalainen & Defiers. Jarno & Juha... no, tuon tiesin huonoksi, mutta piti saada RateYourMusiciin kuvat J&J:n sinkkujen kansista, jotta saatoin lisätä ne Finnish cartoonists as record cover artists -listalleni. Niihinhän teki Juho Juntunen kannet. Sinkkujen kansikuvat löytyivät onneksi Rocket Recordsin CD-version kansivihosta. Se oli ainoa syy ostaa tuo CD.

Edward Vesalan meluisimpia free jazz -levyjä en jaksa kuunnella. Vinyl-On-Demandin Pekka Airaksinen -boksissa puolet materiaalista ylittää sietokynnykseni. Spermin LP sitäpaitsi on jo ennestään omana erillisjulkaisunaan, joten ei boksiin tule tartuttua senkään vuoksi. Samsa Trion ja One Point Musicin vuoksi tuo on kuitenkin hyvä olla olemassa, vaikka boksin toteutus onkin mokattu aika raskaasti. Jos Svart Records tosiaan aikoo uudelleenjulkaista nuo Airaksisen hommat, niin odotan innolla. Ehkä voin ostaa sitten myös erillisjulkaisuna Mytologisen duon Golden Agen, vaikka se on sietämätön.

Terry Huff & Special Deliveryn The Lonely Man on tullut haukuttua täällä aiemminkin.






Quickhand & Malin on liian huono kuunneltavaksi, mutta naurunaiheeksi se kelpaa. Miten joillakin ihmisillä ei ole tippaakaan itsekritiikkiä? No, ehkä ei kannata haukkua niin pahasti. Viktor Malin varmasti halusi palavasti tulla rock-tähdeksi, mutta miehelle ei vain ollut siunaantunut levylle kelpaavaa lauluääntä. Siitä huolimatta hän yritti sinnikkäästi. 70-luvun loppupuolella hänestä ei kuulunut yhtään mitään, mutta 80-luvun alussa hän teki selvästi syvän depression vallassa pari levyä, joista jälkimmäinen, Miura & The Kids vuodelta 1983 on minulla edelleen hakusessa. Mitähän sille levylle tapahtui? Vedettiinköhän se nopeasti pois myynnistä, kun siitä tuskin on edes mainintoja missään? Singlelohkaisu sentään mainitaan muutaman kerran, ja olen nähnyt "Miura & The Kids / Sexy Lady" -singlen kerran Huuto.netissä myynnissäkin. Soundissa on yksi mainos LP:stä jossain vuoden 1983 numerossa, mutta enpä äkkiseltään huomannut sitä yhdessäkään Epe's Music Storen myynti-ilmoituksessa eikä sitä Soundissa myöskään arvosteltu.

Onkohan Viktor Malin tehnyt sittemmin valokuvaajan töitä?

Discogsissa loin joku viikko sitten Last Sold Never -kansion niille omistamilleni levyille, joita ei ole myyty Discogsissa eli joilla ei ole hintatietoa. Halusin nimittäin ruveta seuraamaan, mille levyille ilmestyy hintatieto ja milloin. Määrä on kuukaudessa huvennut 724:stä 714:ään. Discogs muuten ilmoittaa noista levykaupoista kuukauden-pari myöhässä, kaupat ovat syntyneet maalis-huhtikuun aikana kun saan nyt toukokuussa tietää niistä. LSN-kansioon livahti kymmenen Errors-kansiossa ollutta levyäkin, mutta viidestä lisäsin omat versioni Discogsiin. Viidelle muulle en uskalla tehdä mitään, kun ovat epäselviä tapauksia. Olkoot nyt sitten siellä LSN-kansiossa.

Ahaa, Hotellin lakanat: Elämä myyty 14. huhtikuuta kympillä. Uhh, sekin on yksi levy jota ei tule kuunneltua toista kertaa ikinä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1