9. - 25.3.2017 - Töitä Discogs-sivustolla

9.3.2017

Luin Punk in Finlandin "Levykokoelmasi mediaanihinta Discogsissa?" -ketjua ja korjailin samalla Discogsiin merkkaamiani painoksia oikeiksi. Kävin läpi levyt Esther Phillipsista eli E:stä Johannan Numerot-alamerkin "3 vuotta myöhemmin" -kokoelmaan eli K:hon, ja vaihdoin 15 väärin merkatun levyn kohdalle oikean painoksen. Näitä löytyy, näitä löytyy. Olen ollut huolimaton laittaessani aikoinaan levykokoelmani Discogsiin. Tämä tuntuu ikuisuusprojektilta.

Levykokoelmani mediaanihinta on €26,450.38, levyjä on 2932. Luvusta puuttuvat irrallinen Tony Hazzard -CD ja puutteellinen kuuden LP:n Louis Armstrong -boksi. Keskihinta levyille on siis vaivaiset yhdeksän euroa. En ole mikään varsinainen keräilylevyjen haalija, vaan kuuntelen aika peruskamaa. Ja ostan usein CD-painoksen jos sellainen on olemassa. Tosin 709 levyä on sellaisia, joita ei ole koskaan myyty Discogsissa, eli niille ei ole muodostunut vielä mitään hintaa siellä. Eivät siis kasvata levykokoelmani arvoa. Errors-kansiossa on 67 levyä, eli täsmälleen oikeaa painosta ei löydy joten olen merkannut sen joka osuu lähimmäs ja kirjoittanut noteseihin missä kohtaa poikkeaa.



12.3.2017

LP:t ja 12":t käyty läpi, kaikki väärin merkityt joko vaihdettu oikeaan painokseen tai siirretty Errors-kansioon, jossa on nyt 80 levyä. PIF:stä opin, että musiikki-DVD:t lasketaan myös mukaan levykokoelmaan. No, ei minulla taida sellaisia olla, mutta ainakin neljä Discogsista löytyvää musiikkielokuvaa kylläkin. This Is Spinal Tap, Hurriganes-leffa Kuumat kundit, Village People -musikaali Can't Stop the Music ja Rutles-leffa All You Need Is Cash. Merkkasin sitten nekin. Kahdesta viimeksimainitusta ei tosin löydy niitä versioita, jotka minulla on (Can't Stop the Music on Cinema Clubin brittijulkaisu vuodelta 2005, Rutles-leffa minulla on australialaisena DVD:nä vuodelta 2004), joten merkkasin vain jonkin painoksen. Ihan sama.

Pitäisi kai käydä läpi vielä 7":t ja CD:tkin, mutten tiedä jaksanko.



25.3.2017

Aloinpahan nyt tyhjennellä Discogsin Errors-kansiota. Seuraavat neljä levyä lisäsin itse:

Brownsville Station: Brownsville Station (etikettivariaatio)
Tierra: Tierra (promopainos)
Jukka Tolonen & Coste Apetrea: Touch Wood (täysin erilaiset etiketit)
The Rolling Stones: No. 2 (Japani-painos sinisellä vinyylillä)

Samalla pääsin testaamaan tammikuussa ostamaani digikameraa, kun otin kuvia Tierran ja Rollareiden levyjen sisäpusseista ja inserteistä. En jaksanut skannata niitä.

Airton Promises of the Sun -levystä ja ensimmäisestä Chuck Berry's Golden Decade -kokoelmasta taas huomasin jonkun muun lisänneen juuri oikeat, minun omistamani painokset.

Errors-kansio tyhjeni kuudella levyllä. 75 pitäisi vielä jaksaa lisätä tuonne. Tai en minä kaikkia voi lisätä, mutta ilmiselvät tapaukset kuitenkin. Muutama levy minulla on Errors-kansiossa vain siksi, että Companies-, Credits-, Notes-, Barcodes and other identifiers- ym. tekstit sekä matriisitiedot täsmäävät ainakin suunnilleen oman kappaleeni kanssa, mutta joku tonttu on uploadannut Discogsiin kuvat ihan eri painoksesta. Esimerkkinä Hectorin Ruusuportti-CD.

James Gangin Bang taas on merkitty vuodelle 2009, mutta omani hankin Amazonista vuonna 2005. Mike Oldfieldin Crises näyttää ihan samalta kuin omani, mutta minä ostin sen helmikuussa 1993, joten vuosiluvun 2000 täytyy olla väärin. En usko että Caroline Blue Plate -sarja enää oli olemassa vuonna 2000. Ja mitenkäs Royalsin Live? Tuossa on julkaisupäivämäärä 5.11.2002, mutta omassa kappaleessani lukee vain 1993. Näyttää muutenkin 90-luvun CD:ltä, "Made in Austria" jnpp. Ostanut olen tuon CD:n kuitenkin vasta joitakin vuosia sitten.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1