Buddy Holly - Buffalo Soldier - Buffalo Springfield - Buggles

BUDDY HOLLY


Not Fade Away: The Complete Studio Recordings and More (2009)





 

BUFFALO SOLDIER





Gold (1983)

Mielenkiintoista, että tämmöinen kokoonpano on tehnyt tällaisen levyn Suomessa.

Paul "Tubbs" Williams oli laulanut brittiläisessä funk-bändissä nimeltä Light of the World ja soittanut Kojon Time Won't Wait -albumilla. Buffalo Soldierin jälkeen hän teki Roland-syntetisaattoria mainostaneen The Roland Rap -singlen ja oli mukana kitaristi Juha Björnisen Björninen Bandissa, ennen kuin lähti takaisin ulkomaille.

Bill Carson oli soittanut Mike Westhuesin, Combinationin, Jukka Tolosen ja Kojon kanssa sekä Pera & The Dogs -yhtyeessä. Suomalaiset kai muistavat hänet lähinnä Hyvistä herroista ja Hymyhuulista.

Gus Isidore oli hänkin mukana Kojon Time Won't Wait -levyllä, myöhempiin meriitteihin kuuluu soittaminen Sealin ja S Club 7:n levyillä.

Koskettimet hoiti tuntematon Sami Rauhala. Tämä kokoonpano teki sitten kansainvälistä 80-luvun disko/elektro/hiphop-funkia tai jotain. Tulos on maukas. Pidän varsinkin Too Late Mamasta ja levyn päättävästä balladista She Came At a Good Time. B.U.F.F.A.L.O. on hauskaa pelleilyä. Jatkoa tälle levylle ei tullut, ehkä se ei sitten myynyt.









BUFFALO SPRINGFIELD





Buffalo Springfield (1966)

Buffalo Springfield Again (1967)

Last Time Around (1968)

Symppis bändi tämä. Ensimmäinen levy on juuri sellaista mukavaa 60's-poppia, joka luo rennon tunnelman kotiin. Vain Neil Youngin Burned on kovin amatöörimäinen suoritus joka suhteessa, Neilillä oli vielä pitkä matka kuljettavanaan siitä hetkestä kun tämän teki.

Myöhemmät levyt ovat onnistunutta puolipsykedeliaa ja folkrockia. Pretty Girl Why kuulostaa ihan siltä kuin Mike Nesmith laulaisi Early Morning Blues and Greensin Monkeesien Headquarters-levyllä Davy Jonesin sijasta.



BUGGLES




The Age of Plastic (1980)

Clean, Clean / Technopop (1980)

Adventures in Modern Recording (1981)

On T.V. / Blue Nylon (1981)




Yhdellä äidin nauhoittamalla kasetilla ollut Living in the Plastic Age oli ensikosketukseni tähän syntsaduoon. Sen Video Killed the Radio Star -hitin kuulin ensi kertaa vasta joskus 90-luvun alussa, kun taloomme oli asennettu kaapelikanavat, ja satuin näkemään kun biisin video esitettiin Music TV:llä. Samalla kerrottiin, että se oli ensimmäinen Music Televisionissa lähetetty musiikkivideo, kun kanava aloitti lähetykset elokuun ensimmäisenä 1981 klo 12:01 (seuraava sen jälkeen esitetty video oli muuten Pat Benatarin "You Better Run" - Wikipediasta löytyy tiedot ensimmäisen lähetyspäivän videoista).

Sain Video Killed the Radio Star -biisin nauhoitettua kasetille kun opiskelin Porvoossa, ja se soi Eldorado-ohjelmassa jonain aamuna. Kaipasin kuitenkin Living in the Plastic Age -biisiä uudestaan kuultavakseni monen vuoden jälkeen, ja koko The Age of Plastic -albumi oli muutamien vuosien ajan yksi kaikkein eniten himoitsemistani levyistä. Oli varsinainen onnenpäivä, kun viimein löysin CD:n Mannerheimintien Free Record Shopista.












Olen kuullut myös Bruce Woolleyn ja hänen yhtyeensä Camera Clubin levyn English Garden - siinä on Woolleyn versiot Bugglesin tunnetuiksi tekemistä biiseistä Video Killed the Radio Star ja Clean Clean, joiden tekoon mies oli osallistunut. Oli kuitenkin vaivaannuttavaa kuulla Woolleyn versioita, kun Bugglesin vastaavat ovat niin paljon parempia. Muutenkaan "English Garden" ei ollut oikein mieleeni. Tosiaan ikävä ja sotkuinen tarina noiden kahden Buggles-kappaleen taustalla, mutta Woolley on jäänyt tuntemattomaksi nimeksi siinä missä Buggles hitteineen muistetaan.

Horn ja Downes olivat 1980 mukana Yesissä yhden albumin - Draman - verran. Taas minun oli kovin kiusallista kuunnella koko levyä ja varsinkin niitä kappaleita, jotka kuultiin vuotta myöhemmin Bugglesin kakkosalbumilla Adventures in Modern Recording. Yesin versiot eivät vaan toimineet.

Geoff Downesin panos kakkoslevyllä Adventures in Modern Recording - jolla muusikot on asianmukaisesti kreditoitu - on melko vähäinen. Hän ei soita kaikilla biiseillä. Miehellä taisi olla niin paljon omia kiireitä, ettei ehtinyt paljoa työskennellä Bugglesin levyn parissa. Hän varmaan oli jo Asia-yhtyeessä mukana siinä vaiheessa?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1