Five Guys Named Moe - Flamin' Groovies - Flatbroke

FIVE GUYS NAMED MOE



Five Guys Named Moe (1990)





Kanadalainen mutta suosion perässä Glasgow'hun muuttanut, yhden ainoan levyn tehnyt bändi soitti ihastuttavaa irlantilaisvaikutteista aurinkopoppia. Naisvokalisti Meg Lunney omasi ihanan äänen, johon rakastuu. Bändi osasi myös yllättää. "She's on a Mountain" -kappaleessa on kelttiläisvaikutteista jylhyyttä ja yksi aika omituinen soolo, ja päätösraidan "Pieni suomalainen" Lunney laulaa suomeksi. Kyllä vain. Sen kun tietäisi, mistä yhtye sai idean tehdä suomenkielinen biisi ja millä apuvälineillä he onnistuivat siinä. Eikä Lunney ihan huonosti artikuloikaan, kyllä sanoista pystyy ymmärtämään noin puolet.

Tähän bändiin minut tutustutti mainio Music Blog of Saltyka and His Friends, joka ilokseni on edelleen olemassa, vaikkei olekaan päivittynyt enää yhdeksään vuoteen. Saltyka kirjoitti hirveän pitkiä ja perusteellisia esittelyitä kaikista bändeistä joiden musiikkia hän pisti jakoon. Hän kaivoi esille netistä kaikki maininnat yhtyeistä ja laulajista ja kopioi ne blogiinsa, ja usein sai jotain kautta vielä haastattelujakin tehtyä tai löydettyä jostain. Taisi pääsyy blogin kuivettumiseen olla juuri se, että postauksista tuli liian pitkiä ja työläitä. Kaveri taisi uupua työtaakkansa alle ja into loppui siihen. En tiedä mitään, kunhan spekuloin.

Tuosta ylläolevasta Saltyka-linkistä voi löytää jäsenten kertomukset FGNM:stä ja siitä mitä he tekevät nykypäivänä. Pieni suomalainen -laulun tarinaa ei suureksi harmikseni kerrota.

Five Guys Named Moe on yksi vaivaisesta neljästä yhtyeestä, jotka löysin Saltykan blogin myötä (kolme muuta bändiä olivat Re-Flex, The Quick ja ranskalainen Visitors). Mutta imuroin tarkasti kaiken musiikin mitä ko. nimimerkki blogissaan laittoi jakoon, ja aina oli kiva tutustua ja kuunnella vaikkei olisi omaan makuun iskenytkään.

Olen useita kertoja huomannut Five Guys Named Moen LP:n Black and Whitessa. Kannessa B&W:n myyjät jopa mainostavat / -tivat, että levyllä on Pieni suomalainen -niminen kappale. Vieläkö levy on siellä, vai onko joku vihdoin ostanut sen? Kannattaa napata sieltä! Oman CD:ni sain Amazonin kautta.



FLAMIN' GROOVIES





Shake Some Action (1976)

Now (1977)

Jumpin' in the Night (1979)





Minuun puree Shake Some Action -hitistä alkanut Flamin' Grooviesin myöhempi, melodisempi kausi. Rollari-vaikutteinen meno vaihtui Byrds-vaikutteiseen menoon. Flamin' Groovies pysyi kuitenkin Byrdsiä rokkaavampana yhtyeenä, eli jotain omaa säilyi.

Näiden levyjen tiimoilta harmittaa vain, että britit menivät muuttelemaan levyjen sisältöä kun halusivat julkaista ne täällä Euroopan mantereella. Shake Some Action -LP:llä sentään vain vaihtoivat kappaleiden järjestystä, mutta Now ja Jumpin' in the Night kokivat jo pahempaa väkivaltaa. Jälkimmäisellä albumilla Werewolves of London ja It Won't Be Wrong korvattiin kappaleilla You're My Wonderful One, 19th Nervous Breakdown ja Boys. Omassa CD:ssäni on jenkkisisältö, mutta vielä pitäisi haalia brittiversio jos haluan olla kompletisti. Ja Now-levystä pitäisi saada kakkospainos, jota on terästetty biiseillä Blue Turns to Grey ja When I Heard Your Name. Ja vielä on niitäkin painoksia, joissa When I Heard Your Namen tilalla on Paint It Black... aarrrrgh!












FLATBROKE




Farewell / Blonde Love (1981)






Tämä on helppo kuitata vain taas yhden nuoren suomalaisen rokkibändin kömpelönä hapuiluna. B-puolen soitossa kuulee sentään jotain yritystä niin kitaran kuin rumpujenkin puolelta, vaikka laulaja laulaakin "she's my blondy love...".


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1