The Youngbloods - The Young Rascals - Yo-Yo - Ypö-Viis

THE YOUNGBLOODS



The Youngbloods / Earth Music / Elephant Mountain (1967 / 1967 / 1969)





Elephant Mountain oli valittu 1001 albums you must hear before you die -listalle. Kuunneltuani sen kirjoitin Kvaakiin: "The Youngbloods on taas yksi täysin outo bändi minulle, mutta levy moikkasi minua heti avauskappaleellaan Darkness Darkness, jonka tunsin ennestään suursuosikkini Eric Burdonin samannimiseltä, harvinaiselta älpeeltä joka löytyy hyllystäni. Koko Elephant Mountain on nautittava, rikas eri tyylilajien sekoitus. Piti kuunnella albumi kolmesti ennen kuin sain jotain kommenttia kirjoitetuksi. Folkrockia, hilpeää jammailua, stemmalaulua, nopeasti ohi sujahtavia instrumentaalivälikkeitä, herkkiä biisejä, rokkaavia biisejä... Kaikkea on tarjolla ja lopputulos kestää monia kuunteluja".

En muista mistä löysin tuon kolme albumia kokoavan tupla-CD:n, mutta oli helppo ostopäätös. Kaksi ensimmäistä albumia sain kuulla ensimmäistä kertaa, ja ihan kivoiksi nekin osoittautuivat. Elephant Mountain kuitenkin pikkuisen parempi.



THE YOUNG RASCALS




Original Album Series (1966 / 1967 / 1967 / 1968 / 1969)





Boksi sisältää albumit The Young Rascals (1966), Collections (1967), Groovin' (1967), Once Upon a Dream (1968) ja Freedom Suite (1969). Groovin' oli mukana 1001 albums -listalla, ja Kvaakiin kirjoitin siitä: "The Young Rascals oli uppo-outo bändi minulle, ja hetken pääni askarteli sen ajatuksen parissa, mistä nämä muistetaan. Näköjään Groovin'-levyn nimikappale ja esikoisalbumilla oleva Good Lovin' ovat ne isot hitit. Periaatteessa tämä on harmitonta soulahtavaa poppia, mutta biiseistä löytyy kaikenlaisia jänniä ideoita ja koukkuja, joiden avulla levy erottuu massasta."

Oikeastaan Groovin' ei ehkä kuulunut tuolle 1001 albums you must hear before you die -listalle, eikä The Young Rascals ole minusta merkittävän tuntuinen bändi. Kuuntelin kuitenkin loput levyt Spotifysta ja tuumin, että kivaa on.

Freedom Suite menee lopulta aivan helevetin tylsäksi levyksi. Typerän synttärionnittelun jälkeen tulee kilometritolkulla rumpusooloa ja sekavaista jammailua. Väkisin tehty tuplalevyksi.



YO-YO




Saaruska / Ja taas on lauantai (1986)





Vähän pitkin hampain tilasin tämän Divari Kankaasta maaliskuussa 2017. Mitä olin Yo-Yota YouTubesta kuullut, niin aika löysää kamaa bändi tuntui tehneen. Tämä single tarjoaa keskinkertaista poprokkia syntetisaattorimausteilla. Laulaja kuulostaa vähäsen pehmolta ja laulaa romanttisia sanoituksia. Meh, sanon minä.



YPÖ-VIIS



Karhulan poikii live (1979)

Karhulan poikii, koko stoori (2002)





Ypö-Viittä kuulin ensimmäisen kerran Radiomafian suomipunk-toivekonsertista syksyllä 1993. Mari pogoaa oli jonkun soittajan toive. En tullut ottaneeksi nauhalle, ja jälkeenpäin harmitti. Poko Rekords julkaisi 1994 sarjan Suomi-rock -CD:itä, joilta löytyi Energia on A ja O ja Mikkitelineestä on puolet minun.

Leppävaaran kirjastosta löysin Karhulan poikii liven kasettina ja Energia on A ja O -kokoelman vinyylinä. Jälkimmäiseltä nauhoitin useita biisejä kasetille.



Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=1UkvpWY0SD-gyuHsqUeODm851M82WjBu3



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1