Willie Hutch - Wilson Pickett - Wire - Woodoo

WILLIE HUTCH



The Mack (1973)

The Mark of the Beast (1974)

Ode to My Lady (1975)

Concert in Blues (1976)

Havin' a House Party (1977)





Willie Hutch on minun kirjoissani aika luottonimi. 12 albumia olen häneltä kuullut, ja vain 1985 julkaistu Making a Game Out of Love on osoittautunut keskinkertaiseksi. Ode to My Ladyn uskalsin poimia heinäkuussa 2017 Black and Whitesta ihan ilman että olin kuullut siltä yhtään biisiä. Peruskamaa, hyvää muttei loistavaa soulia.

Eniten himotti The Mack -leffan soundtrack vuodelta 1973. Se on mieletön! Oikea vinyyli löytyi Hakaniemen Levykauppa Äxästä viime helmikuussa. Jo seuraavana päivänä poimin Rolling Recordsista loput kolme levyä.



WILSON PICKETT




In the Midnight Hour (1965)

The Exciting Wilson Pickett (1966)

The Wicked Pickett (1967)

I'm in Love & The Midnight Mover (1968)

In Philadelphia (1970)

Miz Lena's Boy (1973)

Pickett in the Pocket (1974)

Join Me and Let's Be Free (1975)





Wilson Pickett kuuluu suosikki-soul-laulajiini. Hän on niin takuuvarma nimi, että voin huoletta ostaa minkä tahansa hänen levynsä, ja taatusti kelpaa. Nämä ovat löytyneet tähän mennessä.



WIRE




Pink Flag (1977)

Chairs Missing (1978)

154 (1979)





Kirjastoista vuonna 2001 lainaamiltani punk-kokoelmilta löytyi niin kivoja Wire-biisejä, että päätin lainata kirjastoista albumitkin. Joitakin hyviä biisejä löytyi lisää, ja ennen pitkää minulla oli CD-R-kopiot. Oikeat CD:t ostin 2013-2014 Jäänsärkijästä.

Chairs Missing on Wiren mestariteos. Melkein kaikissa kappaleissa on jokin hyvä ja jännä idea tai useampi. Vain pisin raita, lähemmäs kuusiminuuttinen Mercy, jää mitäänsanomattomaksi. Muuten albumi siirtyy kiehtovasta tunnelmasta toiseen.

154 on rasittava levy, jolta kuitenkin löytyy yksi huippubiisi, se "Map Ref. 41ºN 93ºW". Siinä ja siinä, jaksanko kuitenkaan kahlata kaiken läpi vain sen kuullakseni.



WOODOO




Taikakulkunen (1971)






Muutama vuosi ennen Rocketin CD-julkaisua, Taikakulkunen löytyi netistä kuunneltavaksi aika erikoisesta paikasta. Joku progefanaatikko oli kerännyt mp3-muodossa valtavat määrät progelevyjä eri maista, ja perustanut joka maalle oman blogisivuston, joihin hän oli sitten uploadannut albumit kuunneltaviksi - ei mp3:sina tai ZIP / RAR -paketteina, vaan striimeinä. Senkun klikkasi Play-nappulaa, ja albumi lähti soimaan sillä nettisivulla. Biisilistoja ei kuitenkaan näkynyt missään, joten tuppasi jäämään arvoitukseksi minkä nimistä kappaletta milloinkin kuuntelee, ellei hakenut biisilistaa joltain toiselta nettisivulta.

Suomalaisille progelevyille omistetulla sivustolla oli myös Woodoon levy kuunneltavana hyvälaatuisena vinyylisiirtona. Tiesin biisilistan, koska minua oli 90-luvun alusta asti kiinnostanut kuulla levy - Esko Lehtosen Suomalaisen rockin tietosanakirjan ansiosta. Pistin albumin soimaan, äänitin musiikin mp3-muotoon ja poltin CD-R:n.

RateYourMusicissa ei ollut Taikakulkusen biisilistaa. Ainoa nettisivu jolta biisilistan löysin, oli jokin venäläinen foorumintapainen, jolla jaeltiin torrenttitiedostoa. Käytin sitä sivua referenssinä kun lisäsin RYMissä Taikakulkuselle biisilistan, ja moderaattorit hyväksyivät sen.

Pidin Taikakulkusesta heti ensikuulemalla. Mukava afrojazz-henkinen albumi. On vain kovin lyhyt vaivaisella 28 minuutin kestollaan.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1