Toivelevyni

Luettelo levyistä jotka ovat vielä hakusessa. Joidenkin kohdalla olen jo melkein heittänyt kaiken toivoni.



Captain Rock: Buried Treasure (1975)
Johnny Chester & Jigsaw: Going Places (1972)
Patrik Fitzgerald: Floating Population (2006)
Hot City Bump Band: Come Together (1976)


Midoztouch-sivusto tutustutti minut noihin australialaisiin levyihin: Captain Rock, Johnny Chester & Jigsaw ja Hot City Bump Band.




Anki: Ennen aurinkoa (1972)
Anki: Aikalintu (1973)
Argon: Kone kertoo (1981)

Black Passat Blues: Demos and Bizarres (2002)
Edward Vesala / Soulset: Yksi, kaksi, kolme, neljä soul jumppaa (1969)

Tältä levyltä en ole kuullut kuin yhden raidan. Instrumentaali bluesrock-pala joka löytyi YouTubesta. Sen uploadanneen miehen YT-tiliä seurasin ahkerasti, kunnes hän joutui poistamaan koko tilinsä tekijänoikeusrikkomusten takia. Syynä taisivat olla ennen kaikkea Love Records -äänitteet, joista oikeudet omistanut taho älähti niihin aikoihin kun Loven Kaikki singlet -bokseja alettiin julkaista.


Ernos: Ernos (1973)
Finnish Big Band Jazz: No Comments! (1977)

Mistähän löysin rippauksen tästä levystä? Joltain nettisivulta kai, mutta miltä?


Matti Bergström: The Forgotten Horizon (1980)

Nimimerkki Jupiter antoi hyvälaatuisen vinyylisiirron tästä minulle FinnArcticissa jaettavaksi vuonna 2008. Infoa tai levynkansikuvia ei Jupiterilla ollut antaa. Google-hakujen avulla yritin löytää levystä tietoa FinnArcticiin postattavaksi, ja huomasin maininnan Jorma Uotisen vuonna 1980 toteuttamasta tanssiteoksesta Unohdettu horisontti. Arvelin, että levyllä saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa. Onhan sillä, tämä oli ko. teoksen soundtrack. Tanssiteos sai ensi-iltansa syksyllä 1980. Hesarissa oli iso artikkeli Uotisesta Unohdetun horisontin tiimoilta 6. kesäkuuta 1981, kolme päivää myöhemmin HS:ssa arvosteltiin teos Kuopio tanssii ja soi -festareilla, ja uudenvuodenpäivänä 1982 oli yhtä aikaa sekä tv-esitys että radiolähetys.

Löysin myöhemmin LP:n Tikkurilan kirjastosta. Skannasin sen, tein CD-R-levylleni kannet ja postasin vielä kansikuvan RateYourMusiciin.











Rattlers: Vaahtopäät (Single, 1981)

B-puolelta löytyy ainoa suomalainen aikakauden 1977-1982 punk-levytys jota en ole koskaan kuullut ja jota en omista edes kopiona: "Mä en luovuta".


Shock Tilt: Night-Fight (1985)

Sain tietää tästä levystä jo 90-luvulla kun tutkin kirjastoissa suomalaisten äänitteiden vuosikirjoja. Koska esittäjäksi oli merkitty Shock Tilt ja julkaisija oli Tilt Records, luulin että tämä on Tilt-merkin artistien (Steel City, Tries, Time...) kollektiivinen shokeeraukseen pyrkinyt pelleilylevy. Vuosia myöhempi tutkiminen netissä osoitti, että kyseessä oli Ruotsissa paljon toiminut hevibändi, ja shokeeraavaa yhtyeen tarinassa on kitaristi Hannu Rajalan järkyttävä kohtalo ruotsalais"managerin" kynsissä.







Tomasz Stanko - Edward Vesala Quartet: Live At Remont (1978)
Tuohi Klang: Pennselmann Hits Vol. 2765 (1972)


Löysin vinyylirippauksen tästä levystä joltain irralliselta nettisivulta, johon oli vain postattu latauslinkki eikä muuta. Ei siis ollut musiikkiblogilöytö.


Ujo piimä: Turhuuden kuva (1982)

Tätä en ole koskaan kuullut enkä nähnyt missään. Ujo piimä / Ujo & Lievä pääsi parille kokoelmalevylle, vain niiden kokoelmabiisien perusteella olen muodostanut jonkinlaisen käsityksen Turhuuden kuvan sisällöstä.


Various: Nuorisoyhtyeet esittävät (1980)












Sitten on vielä nämä digitaalimuodossa hallussani olevat, mutta tunnistamattomat kappaleet. Olen aiemminkin jakanut näitä linkkejä tässä blogissa, mutta pistän vielä uusintana:


Bobby Russellin sävellys The Night the Lights Went Out in Georgia, esittäjä tuntematon - löytyi isäni 1977 tai 1978 nauhoittamalta kasetilta:

https://drive.google.com/open?id=1KLgOqAH6x7hqYZun5Zsu0vGywCdZT0LJ

Ruotsalainen sodanvastainen biisi, löytyi äitini 1980 nauhoittamalta kasetilta:

https://drive.google.com/open?id=1yIYOiQwmeLhUewKKkqbGwCZIIDjaxFBm

Lyhytaaltoasemalta 1980-luvulla nauhoittamani pätkä venäläistä kappaletta, jota kutsun nimellä "Vae duk":

https://drive.google.com/open?id=1fK43LY5WWnEate1F0YFJqQSJJzp_xtxq



Jokerina vielä tämmöinen. 1994 Suomessa oli presidentinvaalit, ehdokkaina sellaisia nimiä kuin Martti Ahtisaari, Paavo Väyrynen, Sulo Aittoniemi, Elisabeth Rehn ja Raimo Ilaskivi. Joku poimi hauskoja pätkiä näiden ehdokkaiden puheista ja sämpläsi niitä tommilindellmäisen konetaustan päälle. Kuulin tämän biisin radiosta, Radiomafiasta, kahdesti. Jälkimmäisellä kerralla - se oli aikaisin aamulla, naistoimittaja soitti tämän Mafian aamuohjelmassa, muistan sen selvästi - onnistuin ottamaan kappaleen nauhalle.

Tavallaan tämäkin on tunnistamaton, sillä olin kirjoittanut kasettilipukkeeseen esittäjäksi Nypykät ja biisin nimeksi Presidenttipeli. Mistään en ole löytänyt tietoa, että Nypykät olisi tällaisen biisin tehnyt, eikä Tommi Lindellinkään diskografiassa näytä tällaista olevan. Hauskaa hupia tämä joka tapauksessa, aivan Lindellin Grandmaster Klaus- ja Maan tapa -klassikoiden tyyliin.

https://drive.google.com/open?id=1xnY1QWPKYec5yhN8hHaznDiDtubqq5b_



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1