Kesäloma, Discogs ja YouTube

Neljän viikon kesälomani päättyy tämän viikon jälkeen. Mielialani on vaihdellut viime aikoina vähän. Välillä olen ollut huojentunut siitä, että olen saanut kaikki päähänpistoni toteutettua eikä mielessä ole enempää projekteja, jotka odottavat jossain hoitamista. Välillä taas olen murehtinut juuri sitä, ettei ole mitään ylimääräistä tekemistä.

Nämä lomaviikot ovat kuluneet Discogs / YouTube -kuuntelu-urakan parissa, joka on paisunut aina vain mittavammaksi. Haen Discogsista luetteloita kaikista seitsemän ja 12 tuuman singleistä, jotka on julkaistu Isossa-Britanniassa, Saksassa, Hollannissa ja USA:ssa vuosien 1979-1986 aikana. Kuuntelen niitä YouTubesta enemmän tai vähemmän valikoidusti ja yritän löytää tuttua mutta unohdettua, tai tuttua mutta tunnistamatta jäänyttä tavaraa.


 


 



Tuttua mutta unohdettua, eli nämä biisit aiheuttivat déjà vu- tai pitäisikö sanoa déjà écouté -fiiliksen (no, eivät Big Daddy ja Tracey Ullman koskaan ole unohtuneet, mutta olkoot listalla silti):

Dori Ghezzi: Margherita non lo sa
Big Daddy: I Want to Know What Love Is
Tracey Ullman: Little By Little
Space Monkey: Can't Stop Running (Powerblast Mix)
Yukihiro Takahashi: Disposable Love
La Flavour: Mandolay
Kim Carnes: Heartbreak Radio
David Essex: Imperial Wizard
Nina Hagen Band: African Reggae

Onnistuin löytämään sen kappaleen, joka soi radion Nuorten sävellahja 22001 -ohjelman tunnarina 80-luvun puolessavälissä. Muistin tunnarin, mutta nimestä ja esittäjästä ei ollut mitään hajua. Reipas syntetisaattoreilla soitettu kasari-instrumentaalipätkä. Siinä ei ollut mitään kunnon melodiaa, joten minua ei olisi kannattanut pyytää hyräilemään sitä. Se ei olisi onnistunut. No, kuuntelin Britanniassa vuonna 1983 julkaistuja 12 tuuman singlejä, ja tuo Space Monkeyn Can't Stop Running tarjosi justiinsa sen 80-luvun puolenvälin Nuorten Säviksestä tutun intron. Kyse oli nimenomaan pidemmästä Powerblast Mix -versiosta, ei lyhyemmästä perusversiosta. Introna kuultiin käytännössä vain n. 11 sekunnin pätkä, 20-31 sekunnin kohdasta. Sen jälkeen biisi häivytettiin taustalle ja juontaja rupesi puhumaan. Ja Nuorten Sävellahjan juontajanahan oli tuolloin Virve Valli.

Muutama muukin tuttu biisi on löytynyt, mutta hylkäsin ne liian huonoina:

Peter Kent: It's a Real Good Feeling
The Night People: Again
Mon Dino: La danse des mots

 

*****



Sain Discogsissa kuuntelu-urakan valmiiksi. Seiskat ja maksit vuosilta 1979-1982, vain 12-tuumaiset vuosilta 1983-1986, julkaisumaina UK, Saksa, Hollanti ja USA. Tutut levyt jätin väliin. En yleensä kuunnellut kappaleita kokonaan, vaan ajan säästämiseksi lyhyt tai lyhyehkö näyte riitti. Vuosien 1983-1986 osalta pääasiallinen mielenkiintoni oli kaikenlaisessa tanssimusiikissa. Mielikuvani eri maiden musiikkimausta sekä musiikin muuttumisesta noiden vuosien aikana vain vahvistuivat tämän kaiken myötä.


Vuoden 1979 amerikkalaisia 12-tuumaisia oli raivostuttavan puuduttavaa kuunnella. Lähes pelkkää bulkkidiskoa, lukuunottamatta pariakymmentä aika hyvää diskobiisiä joista äänitin kopiot itselleni.


Siirtyessäni brittilevyistä kuuntelemaan saksalaisia levyjä sain joka kerta ällistellä musiikin tason rajua pudotusta. UK-levyjä kuunnellessa saattoi kuulla ihan mitä tahansa, kummallista ja vähemmän kummallista. Saksalaisilla oli hirvittävän huono musiikkimaku. 1982 alkoi pikkuhiljaa parantua, kun Neue Deutsche Welle rupesi nostamaan päätään. Seiskatuumaisten osastossa varsinkin vuosi 1983 tarjosi ihan hyvää NDW:tä, ja 12-tuumaisten kohdalla runsaasti sakeaa syntetisaattorien vonguttelua. Vielä 1984 oli maksilevyissä ihan hyvää tarjontaa Saksasta, mutta 1985 järkytti: lähes pelkkää italodiskoa, NDW-levyjen loistaessa poissaolollaan.


Hollantilaiset tarjosivat myös paljon paskaa musiikkia. Varsinkin se heidän oma haitaripoppinsa on kamalaa kuultavaa. Haitaria käytettiin runsaasti hollantilaisessa popissa ja iskelmämusiikissa, ja muutenkin sitä mautonta roskaa riitti. Toisaalta hollantilaisilla oli enemmän kosketusta muuhun maailmaan, ja seasta löytyi laatukamaakin, parempaa kuin mitä saksalaiset julkaisivat... tosin sitä joutui kyllä kaivelemaan.

Amerikkalaiset tosiaan ovat tehneet aina kaavamaista musiikkia. Kaikki diskolevyt kuulostavat samalta, funk-levyt samalta, räppilevyt samalta, rock-levyt samalta...


1983 tanssimusiikki alkoi yleisesti ottaen olla elektronisempaa ja siten mielenkiintoisempaa. Vuoden 1982 diskosoundi olikin aika eltaantunutta. Vuoden 1983 Hollanti-makseista löytyi joitakin tymäköitä diskolevyjä, joiden kuunteleminen oli nautittavaa.


Eniten nautin amerikkalaisten elektro-levyjen kuuntelusta, paitsi niistä, joissa räppäiltiin. Onneksi rap-levyt tunnistaa Discogsissa hip hop -genrenimikkeestä, joten niitä pystyy välttämään halutessaan.


Vuoden 1985 diskomusiikin kuunteleminen oli vielä viihdyttävää. Vuosikymmenen puolenvälin brittidiskossa huomasin jotain sellaista lämpöä ja sympaattisuutta mikä yleensä puuttui jenkkiläisestä tanssikamasta, mutta 1986 diskolevyt lähinnä tympivät. Olen aiemmin kirjoittanut, että jo vuoden 1986 lopulla, 12-vuotiaana, totesin itsekseni, että nyt ei ollut niin hyvä musiikkivuosi kuin edellisvuosi eli 1985, mutta hyvää tavaraa tuli edelleen. Vuosien vieriessä pettymykseni päivän hittimusiikkia kohtaan vain kasvoi, ja kuuntelin mieluummin vanhempaa kamaa. Eli se, että nykyisin lähinnä halveksin vuoden 1985 jälkeen tehtyä musiikkia ja kuuntelen hyvin niukasti vuoden 1989 jälkeen tehtyä musiikkia ei ole vanhempana syntynyt asenne, vaan huomasin jo teininä, että musiikista katosi jotain. 1992 pidin mm. The Farmin Rising Sunista ja ZZ Topin Viva Las Vegas -coverista, 1993 minua innostivat vielä Earth Wind & Firen comeback-hitti Sunday Morning sekä Billy Joelin River of Dreams ja All About Soul, mutta 1994 olin täysin hylännyt päivän musiikin ja elin sataprosenttisesti menneisyydessä.

Déjà vu -fiiliksen aiheuttaneita biisejä löytyi vielä mukava liuta:

Sheryl Lee Ralph: In the Evening (1984)
Hardrock Soul Movement: Do It Any Way You Wanna (Jam, Jam, Jam) (1985)
Via Afrika: Via Afrika (US Remix) (1984)
Sly & Robbie: Don't Stop the Music (vanha Yarbrough & Peoples -hitti. Sly ja Robbie versioivat sitä varsin sekavalla julkaisuhistorialla: esittäjänimellä Bits & Pieces tehty alkuperäinen versio vuonna 1981, promosingle tuli 1985, 1987 uusi versio julkaistiin Boops (Here We Go) -singlen b-puolella)
Freddie Jackson: He'll Never Love You (Like I Do) (1985)
Prediction: After the Dance Is Through (1985)
Lisa Lisa and Cult Jam with Full Force: Can You Feel the Beat (1985)
Lisa Lisa and Cult Jam with Full Force: I Wonder If I Take You Home (1984)
Kurtis Blow: If I Ruled the World (1985)
Kurtis Blow: AJ Is Cool (1985)
DeFilm: I Saw Your Dream (1985)
9.9: All of You For All of Me (1985)
Airplay: For Your Love (1985)
C.C. Catch: I Can Lose My Heart Tonight (1985)
Stretch: Why Did You Do It? (Remix) (1975 / 1985)
Brother Johnson (George Johnson): Back Against the Wall (1985)
Corey Hart: Boy in the Box (1985)
Trinere: Can't Get Enough (1985)
Chip E. Feat. K. Joy: Like This (House Mix) (1985)
Shirley Murdock: Truth Or Dare (1985)
Cutmaster D.C.: You Don't Really Wanna Battle (Instrumental) (1985)
Regina: Baby Love (1986)
Emanon: Fresh Beats (1986)
Colonel Abrams: I'm Not Gonna Let (1985)
Cerrone & LaToya Jackson: Oops Oh No! (1986)
Serious Intention: Serious (1986)
Ellie Warren: Satellites (1986)
Dead Or Alive: Something in My House (U.S. Wipe-out Mix Part 2) (1986)
T.C. Curtis: Slave of Love (1986)
Candi McKenzie: Turn Me Up (1986)
Sandy Marton: Exotic and Erotic (1986)
Company B: Fascinated (1986)
Picture Perfect: Prove It, Boy (1986)
Willie Wonka: What Is House? (1986)

sekä italodiskohiteistä tehty Italo Boot Mix Vol. 9 (levyn kakkospuoli), Aretha Franklinin hiteistä tehty Aretha Megamix ja Madonnan hiteistä tehty Heaven Mix, jotka kaikki muistin nauhoittaneeni joskus Ocsidista.

 


 



Tanskalaisyhtye DeFilmin I Saw Your Dream oli ilahduttavin löytö, se nimittäin oli yksi niistä kadonneista, tunnistamatta jääneistä toivebiiseistä, jotka minulla oli kasetille nauhoitettuina 80-luvulla, ja jotka olen koettanut löytää ja saada takaisin. Muistin, että biisi olisi ollut AOR:ää tai areenarokkia, mutta onkin aika syntesoitu, ehkä enemmän powerpoppia. Hyvä kappale on, mitä nyt laulajalla olisi saanut olla voimakkaampi ääni. Minulla olikin epäilys, että tanskalaisesta kappaleesta voisi olla kyse, sillä kuuntelin 1985 radiosta yhtä ohjelmaa, jossa esiteltiin uutta tanskalaista rokkia. Äänitin kasetille pätkän Kim Larsenin Papirsklipiä, ja sen jälkeen kasetillani soi tuo I Saw Your Dream, jota olen kaikkien näiden vuosien aikana kutsunut nimellä I'm So Young. En kuitenkaan ollut varma biisin tanskalaisuudesta. Joskus kuuntelin Discogsin ja YouTuben avulla sekalaista senmaalaista 80-luvun puolenvälin musiikkia, mutta raskasta se oli. Enimmäkseen joko hassua, lapsellista hömppää (Kim Larsenin soolot mukaanlukien) tai kuuntelukelvotonta mökää. Kai tanskalaisilla sitten on sellainen hassutteleva mielenlaatu.


Vielä kolme kadonnutta, joskus kasetilla kopioina omistamaani biisiä jäljellä. Kun ne vain löytäisi. Yhdessä kappaleessa taisi olla laulukielenä joko saksa tai tanska. Alussa äänikuva, jossa astronautit ja avaruusaseman työntekijät keskustelevat radion välityksellä, kuuluu lähtölaskenta ja avaruusraketti lähtee. Katsoin vuosi sitten YouTubesta 1971 valmistuneen elokuvan Earth II (ohj. Tom Gries), ja siinä alkuminuutit kuulostavat hyvin samoilta kuin sen kadonneen biisin intro. Taustalle vielä sanatonta oooooooooooooooooooo-mieslaulua, niin saa erinomaisen kuvan siitä, miltä kappaleen alku kuulosti. Raketin laukaisun jälkeen lähti biisi soimaan: rento, keskitempoinen poprock-biisi, mukavaääninen mieslaulaja. Äänitinköhän kappaleen Rockradiosta vuonna 1985? Kasetillani sitä edelsi Outi Poppin kertoma vitsikäs tarina Margaret Thatcherista, Ronald Reaganista ja kansainvälisestä lehdistötilaisuudesta, joka päättyi kaaokseen.

Kahdessa muussa kappaleessa taisi olla laulukielenä joko espanja tai italia. Kokonaan vocoderin läpi laulettu elektroninen biisi, jota kutsun nimellä "Bocking Stress", koska jotain sen kuuloista siinä hoettiin. Radiosta äänitin joko 1985 tai 1987. Toista kutsun nimellä Dosca, se oli höntti, keinuvarytminen kappale, päävokalisti ja miestaustalaulajat hyvässä harmoniassa. Ihan pöhkö kappale laulutulkintaa myöten, mutta jotenkin pidin siitä silti. Muistan sanoituksesta joitakin sanoja: tutti, ara playa, exotiche, señorito... no, kielitaitoni vuonna 1985 oli vielä alkeellisella tasolla, joten aika nonsense-sanojahan nuo ovat. En ymmärtänyt 11-vuotiaana vieraiden kielten päälle sen vertaa kuin nykyään.

EDIT 7.4.2023: "Bocking Stress" löytyi! Kyseessä on Azul y Negro -nimisen espanjalaisen syntsabändin 1986 levyttämä "Orient Express":

https://www.youtube.com/watch?v=JRfnF2dC8g0

EDIT 25.6.2023: Taas löytyi yksi noista kadonneista! Se astronauttibiisi on tanskalaisen Sebastianin 1984 levyttämä "Ivan & Sam":

https://www.youtube.com/watch?v=VFY2Kt9alZI

 


 


Ehdoton kirkkain kärki kuulemistani kappaleista on seuraavanlainen:

Bobby Broom: Beat Freak (1984)
China Burton: You Don't Care About Our Love (1979)
Cori Josias: Takin' It Straight (1983)
Diesel: Sausolito Summernight (1979)
Harry Thumann: Underwater (1979)
Romy Haag: Life Goes On (1985)
Strate: Break Dance Mamma (1984)
Syncbeat: Music (1984)
Vivabeat: Man From China (1979)

Cori Josias, Harry Thumann ja Syncbeat piti jopa hankkia oikeina levyinä CDandLP:n kautta. Olisin halunnut myös China Burtonin ja Straten, mutta ovat liian harvinaisia ja kalliita.

Herb Alpert teki 1980 aika huiman coverin The RAH Bandin Beyond-instrumentaalista. Kannattaa kuunnella myös pikkuklassikoita Rise ja Rotation vuodelta 1979. Viihdemaakari Alpertilla oli vähän enemmän yritystä ja musiikillisia ideoita noihin aikoihin.

Tämä saa erityismaininnan kaikkein happoisimpana, hörhömäisimpänä, kummallisimpana levynä jonka sain kuulla:

Tripple B Co. Featuring General Jo & The Intergalactic Empire: The Base Rock / Don't Mess (1984)

Silti jaksoin kuunnella sitä. Ei mennyt rasittavalla tavalla omituiseksi.

Jos joku haluaa vielä lisää kuunteluvinkkejä, niin vuoden 1983 levyjä kuunnellessani aloin laatia listaa erityisen hyvistä levyistä. Hypnoottista tai äärimmäistä elektroa ehkä vähän juustoisena, sähäkkää diskoa, jänniä tunnelmia tai muuten vain hienoja teoksia:

UK 1983:
Hashim: Al-Naafiysh (The Soul)
The Extra T's: Flash Boogie
Unity: Heat Your Body Up
Blue Feather: Let It Out
Quando Quango: Love Tempo
Torch Song: Prepare to Energize
Electric Mind: Pick Me Up (Can We Go)
Blitz: Solar
Elixia: Soho Phaze
Montana Sextet Featuring Nadiyah: Who Needs Enemies (With a Friend Like You)
Germany 1983:
Inner System: ABC (Electric)
X-Ray Connection: Replay (Space Mix)
Helen: Witch
Netherlands 1983:
Thrust: Can't Wait to Get to You
Dance Reaction: Disco Train (Remix)
X-Ray Connection: Get Ready
M.D.M.C.: How About It (Electro-Mix)
My Mine: Hypnotic Tango
US 1983:
Serge Ponsar: Back to the Light
Cybotron: Clear
Casanova: Eye Contact
Magic Morris: (I'm) Choosing You / (Let's Get) Funk-Ka-Fized
QSD: Jam the Jam
Transit Authority: You Make My Life So Right
Randy Andy: The Motor Song (Dub Version)
The Eko: TKO
UK 1984:
This Island Earth: See That Glow
Germany 1984:
Üdytü Ützeltürk And His Male Harem: Kairo / Kosak 2000
US 1984:
The Empyre: Raiders of the Lost Groove
Kerry Campbell: Rapture
Cybotron: Techno City
The Buggers: The Bugger Groove
US 1985:
Kosmic Light Force: Mysterious Waves
Alvin (Alvin Fields):
Nothing Heavy
Ramsey Lewis:
This Ain't No Fantasy



Jokereina vielä nämä, jos haluaa kuunnella noiden lomassa hiukan rauhallisempaa tanssimusaa:

Candido: Thousand Finger Man (1979)
Purple Flash: We Can Make It (1984)

Voi kokeilla myös miten Funkmeisterin War Dance (The Debauch Mix) vuodelta 1984 puree. Minusta sekin on aika mielenkiintoinen, vaikkei ihan niin mainio, että ottaisin sen vakituiseen kuunteluun.

 

G'Race: Manhattan (1983)

Tuo kerralla päähän tarttuva hollantilaishitti saa vielä erikseen maininnan kappaleena, joka ensin kuulosti tutulta, ja ajattelin äänittää sen talteen. Sitten tajusin, että se kenties kuulostaa tutulta vain siksi, että se muistuttaa vanhaa Iko Iko -klassikkoa.

Krootchey: Whatazzy (1984)

Tälle ranskalaiskappaleelle tehtiin hauska ja päällisin puolin täysin mielenvikaiselta vaikuttava musiikkivideo, joka jaksaa äimistyttää ja viihdyttää. Musta homoseksuaali Philippe Crutchet halusi kuitenkin tuoda esille myös rasismin vastaista sanomaa. Kannattaa lukea YouTube-videon esittely.


Tietysti vielä nämä, jotka löysin ja sain hankituiksi oikeina levyinä elokuussa 2018:

Center Stage: Never / Are You Ready? (1980)
Inner City Express: Show Me Where Your Funk Is (1981)
O.R.S. (Orlando Riva Sound): O.T.T. (Over the Top) (1981)
Secret Gift: Bass-Line / Rush Hour (1979)

Kannattaa satsata 12-tuumaiseen singleen, jos tämän haluaa hankkia. YouTubesta ei löydy tuota pidempää versiota, mutta se on upeasti tuotettu, se säkenöi paremmin ja kestää ruhtinaallisen pitkään.


Slyck: Love It Or (Beat the Bush) (1981)


Erityisen hyvää musiikkia löytyi toki enemmänkin. Nämä helmet erottuivat vielä massasta:

1978:

The Real Thing - Can You Feel The Force? [UK]

Brittidiskoyhtye The Real Thingin tuotannon kuuntelin läpi ajat sitten, mutta silloin suhtauduin tähän kappaleeseen vähän ylimalkaisesti. On se aika sähäkkä.


Mankind - Dr. Who [UK]
Motown Sounds - Space Dance
Disco Circus - Over and Over [Saksa]
Automat - Droid [Italia]

1979:

L.J. Johnson - 24 Hours a Day
Desire - Lifting Off
Sponooch - Laserdance [UK]
Sylvia Love - Instant Love [UK]
Sylvia Love - Extraterrestrial Lover [UK]
Laser - His Name Is Charly [Saksa]
Azymuth - Jazz Carnival [Brasilia / USA]
Manfredo Fest - Jungle Kitten [Brasilia / USA]
Mantus - (Dance It) Freestyle Rhythm
Zero One – Running For Cover (2002 A.D.) [UK]
The Ring - Savage Lover
Tantra - Hills Of Katmandu (Disco Mix) [Italia]
Ferrara - Love Attack
Queen Samantha - Take a Chance
Voyager - Judas [UK]
Satin Whale - Die Kündigung [Saksa]
Judie Tzuke - Welcome To The Cruise [UK]
Who's Who - Palace Palace [Ranska]

1980:

Eye To Eye - Am I Normal? [UK]
Javaroo - Breakin' In (Long version)

Javaroon ainoa LP Out! vuodelta 1980 on epätasainen. Parhaimmillaan se on luovasti tuotettua diskoa, huonoimmillaan imelää MOR:ää. Tämän kappaleen albumiversio on tynkä, mutta 12-tuumaisella se levittäytyy koko pituudellaan ja pysyy riittävän mielenkiintoisena, joten se olkoon poimintani.


Elevation - Crazy Ricochet [UK]
New Octopus - All Alone [Saksa]
Bad News Reunion - Behind the Next Door [Saksa]
Anyone's Daughter - Moria [Saksa]
The Reddings - Remote Control
Speedy - Willy Is Back [Saksa]
Neftali's Beast - Land of the Drums
Solitude - Sweat (Part One)
The He-Man Band - Take It From Behind / Foxy Lady
Darrow & Stereo - Stereo Funk
Gino Pavan - Magico [Italia]
Malibu - Born to Dance
[Ranska]
Malibu - 80's, 80's?...
[Ranska]
Michel Cenni - Périscope
[Ranska]
Menage a Trois - Big Street (Do Or Die)
 [Ranska]
Celine Lomez - Joking
[Kanada]

1981:

Logic System - Domino Dance [Japani]
The Jellies - The Conversation

En varauksettomasti pitänyt singlen a-puolesta Jive Baby on a Saturday Night, mutta b-puolella ei ole mitään, mikä alkaisi ennen pitkää ärsyttää tai puuduttaa.


David Bendeth - Feel the Real (Again)

Tästä on näköjään olemassa useita versioita. Minä kiinnitin huomiota tähän versioon, miltä levyltä lienee poimittu:

https://www.youtube.com/watch?v=EVgaDkf2D4M


Alton Edwards - I Just Wanna (Spend Some Time With You)
Spookey - On the Rocks
Nancy Nova - The Force

Nancy Novan kimittävä, nasaali heliumääni on minulle koettelemus, mutta biisi ja musiikki ovat jännittäviä. Kuuntelin Nancyn muutkin singlet, mutta ne eivät olleet yhtä kiehtovia, ja hänen äänensä vain ärsytti.


Passengers - Hot Leather (Moby Mix Version) [Italia]

Otin talteen myös alkuperäisen version vuodelta 1979, sekä Patrick Cowleyn 1982 tekemän remiksauksen. Nekin ovat hyviä, mutta jotenkin pidän tästä eniten.


Time Bandits - Live It Up [Alankomaat]
Keni Burke - You're the Best
Vin-Zee - Funky Bebop

Funky Bebop on sen verran mukava, että voisin harkita levyn hankkimista.


Morty & The Racing Cars – Are You Big Enough? [Saksa]

Löysin vain liveversion.


Karat - Der Blaue Planet [Saksa]
Feamale - Du bist erfasst [Saksa]
Topas - Train to an Island [Saksa]

Saksalaislevyjä selatessani pidin kriteerit matalammalla. Otin mukaan sellaista, mikä toimi täysin, ilman haparointeja tai korniuksia. Feamalen single on ehkä hieman kyseenalainen poiminta, mutta on sillä jonkinlainen oma, outo viehätyksensä.


Philippe Chany - Unsquare Dance (1981 Version) [Ranska]
Newz - Oeh I Say [Alankomaat]
Norman Giscombe Jr - Get Up and Dance
Lord of Storm - Some People Are So Real
Powerline - Watching You
The Jones Girls - Nights Over Egypt
The New Jersey Connection - Love Don't Come Easy
Mighty Fire - You Satisfy Me
Codek - Closer
Codek - Tam Tam
Dealer - Black Jack [Italia]

Todella kummallista laulua. Biisi tehty kieli vankasti poskessa. Jotenkin tämä silti vaan toimii.

Azul y Negro - No controlo nada [Espanja]
Mother F - Welcome Aboard
[Kanada]

1982:

Montana Sextet - Heavy Vibes (Club Mix)
Zinc - I'm Livin' a Life of Love
K.I.D. - I Wanna Piece of the Action
Search - Like The Way You Funk With Me
Patrick Boothe - Never Knew Love Like This Before

Tämähän soi yhdessä Radio 1982:n jaksossa.


Alton Edwards - Shining Light
Electrafive - Down Town [Saksa]
Future - I Can't Read Your Mind
Matrix - Stay (I Need Your Love)
Ad Visser & Daniel Sahuleka - Adventure (Restless Breed) [Alankomaat]
Sumy - Funkin in Your Mind (Original Mix) [Alankomaat]
Erna Jones - The Monkey Puzzle Tree [Alankomaat]
Nijel - Dance So Fine

Tarkemmin kuunneltuna ei Nijelin single olekaan kovin erityinen, mutta säilyköön listalla.

D.J. Flash - I Have a Dream
Rodway - Don't Stop Trying
Crunch - Funky Beat
Gaston - (Here A Funk, There A Funk) Everywhere A Funk, Funk
The Computer People Communicators - Hey Party People (The Computer Funk Classic)
Yellow Power - Hai Samurai [Saksa]

Katsotaan, saisinko Yellow Powerin koko LP:n hommatuksi.


Elektrik Funk - On A Journey (I Sing The Funk Electric)
Découpage - Puerto Rico
Race - Show Me The Way
Santo - Snake
Hot Ice - Theme From Friday The 13th Part 3 (Extended Version)
Galaxxy Featuring Ray Aikens - We Like to Party
Virginia David - Am I Normal?

Sama biisi kuin Eye to Eye -yhtyeen singlellä. Originaali on new wavea, Virginia Davidin versio on kunnon diskoeepos. Tämäkin hankintalistalle.


Queen Samantha - Close Your Eyes
Gazebo - Masterpiece (12-Inch Vocal Version) [Italia]

Hankintaan menee tämäkin.


Starbox - Let's Rockett
Minako Yoshida - Town [Japani]

Eeppinen. Onnistuisikohan tämänkin levyn hankkiminen? Vaikka koko Monsters in Town -albumi?


The Webboes - Under The Wear (Original Webboe 12 Mix)
Robert Gold - You Can't Turn Your Back
Gasfire - Is Our Life [Italia]
The Meteors - Cha No You (Tarzan & Jane) [Alankomaat]
Citi & Byte Sistem - Candy Dance [Italia]
Steel Mind - Boss Man [Italia]
Trilogy - Not Love [Italia]
Blackway - New Life [Italia]
Blackway - Follow Me [Italia]
Electric Mind - Summing Up
 [Italia]
Andy Nelson - Lady Angie
[Ranska]
Bal Masqué - La fille de Rio [Ranska]
Tonic - Marylin en Jean [Belgia]
Tonic - Pirates à babord [Belgia]
Guy Cuevas - Obsession (The Nassau Mix) [Ranska]
Spices & Pepper Men - Pepper Box 
[Ranska]
Harry Chalkitis - Same Old Situation
[Ranska]
Valery Allington - Stop
[Italia]
Joanne King - Two Pillows [Ranska]
Romanelli - The Pulse [Ranska]
Romanelli - Imagination 
[Ranska]
Le Club - Un fait divers et rien de plus [Ranska]
Dorazio - Chasing For Love
[Kanada]
Araxis - Space Ranger
[Kanada]

1983:

Surface - Falling In Love (Extended Version)
Digital Emotion - Get Up Action
Time Bandits - I'm Only Shooting Love [Alankomaat]
Project Future - Ray-Gun-Omics
The Group - Technology (Extended Club Mix)
Rusty Egan - The Twilight Zone
One Two Three - Runaway
N.O.I.A. - Stranger in a Strange Land [Italia]
Mr Flagio - Take A Chance [Italia]
Molzahn - Zwischen den Bäumen [Saksa]
Thunderstorm - Let Me Be the One [Alankomaat]
David Astri - Dancing Digits (Dance Mix)

Kahdeksan minuuttia tätä on kyllä liikaa.

E.S.P. - Extrol
Pretty Tony - Fix It In The Mix
X-Visitors - Hokey Pokey (Long Version)

Idea tehdä elektroversio tästä lastenrallatuksesta kuulostaa paperilla kamalalta, mutta minähän tykkään lopputuloksesta.


Bobby - Make You Mine (Tight Jeans)
World Premiere - Share The Night (12'' Version)
Bill Summers and Summers Heat - Tech No Bop
Gaston - The Japanese Smurf
Libanne - Time Out
Rich Cason and The Galactic Orchestra - Year 2001 Boogie
Evo - Din Don [Italia]
Fighters - Dancing Nights [Italia]
Mr. Master - A Dog in the Night [Italia]
B.W.H. - Livin' Up [Italia]
B.W.H. - Stop [Italia]
Block Sistem - Don't Leave Me Now [Italia]
Pablo - Experience [Italia]
Jessica Brown - Revelation [Italia]
Blue Gas - Shadows From Nowhere [Italia]
Flayer - Wanna Get Back Your Love [Italia]
GAG - Flyin' Bolero [Italia]
Pussycat - Le chat [Italia]
Cariocas - Batida [Italia]
Walter Gate - Call Me Love [Italia]
Kiss Mich - Disco Woopy [Italia]
Sahara Band - Habibi [Italia]
Sigma Fay - Alien Child [Italia]
Touché - Just Like a Doorknob [Italia]
Easy Connection - Le Placid [Italia]
Caelestium - Love Stars [Italia]
M-Basic - Ok. Run [Italia]
Wish Key - Orient Express [Italia]
Govindo - Ou ka vini com moin [Italia]
First Vision - Revelation Day [Italia]
Louella - Rapt [Italia]
Sharks - Tonight Is Right [Italia]
Roberto Onofri and Dee Jay Program Band - Welcome Desire [Italia]
Raynard J. - Takin' Me to Paradise [Italia]
Bird Barney - 1900 "Nineteen Hundred" [Ranska]

Vuoden 1983 italodisko on liiankin hyvä apaja. Niin paljon hienoja singlejä nimenomaan 12-tuumaisten puolella, etten voinut mitenkään poimia kaikkia mukaan. Oli pakko karsia ja kuoria vain omasta mielestäni paras kerma koko upeasta läjästä. Kannattaa kuunnella kaikki vuoden 1983 italialaiset diskomaksit läpi, jos aikaa ja viitseliäisyyttä löytyy. Ennen pitkää tuntee olevansa jossain toisessa maailmassa.

Quenzo - Break-Out [Ranska]
Mainguy - Besoin de t'aimer 
[Ranska]
Les Costa - Musique magique [Ranska]
Music Land - Music Land [Ranska]
Stereo - No More [Ranska]
Martin Circus - J't'ai vu dans le canoé [Ranska]
Elegance - Vacances j'oublie tout - Jamais de risques [Ranska]
Graziano - Un homme sans opinions [Ranska]
Bobby Helms - Feet Back 
[Ranska]
New Paradise - Exercise [Espanja]
D. J. Ventura Mr. Backer - Mamma Luna [Espanja]
Super Tele Group - Telephone
[Ruotsi]
Cinemaspop - We Love You Marilyn
[Espanja]

Cinemaspop vaikuttaa bändiltä, jonka olisi kannattanut tehdä vain instrumentaalikappaleita. Sävellykset ovat erinomaisia, sovituksissa on luovuutta ja näppäryyttä. Laulupuoli kaatuu typeriin sanoituksiin, etenkin kappaleessa Sigan a esa rubia (Follow the Blonde), joka lisäksi menee puolenvälin jälkeen todella mauttomaksi.

Lustt - Pillow Talk [Kanada]

1984:

Thing - Alien Attack (I'm Ready) (Club Mix)
David Storrs - Dancing on the Planet
The Laser Cowboys - Ultra Warp (Armaged Don Mix)
Romeo - Burn Me Up
Bert Barnett & Columbia - Work It
Jackie Ross - Atomic Love
Perry Michael Allen - Turn On the Music
Cruze Control - The Groove
Noel Williams & The Extra Funk Factory - Fantasy
Trans-Lux - Get It Off
John Rocca - I Want It to Be Real
Goody Goody Featuring Nadiyah - Make Me Hot
Cynthia - No Other Lover
Rich Cason and The Galactic Orchestra - Space Connection
3D - Space Boogie
X-Ray Vision - Video Control
Strafe - Set It Off
B. Blase - Shame [Italia]
Mass Media - Solar Energy [Italia]
MC1 - Basic [Italia]
Nightless - Crazy Nights [Italia]
Robody - Dr. Youwzy 
[Belgia]
Bi & CO - How Do You Love
[Italia]
Strada - It's the Monkey [Italia]
P.R.D. - I Want to [Italia]
Deborah Haslam - Let Me Trouble [Italia]
Valerie Allington - Let's Make It 
[Italia]
Cellophane - Music Colours (Parts 1 & 2) [Italia]
Véronique & Davina - C'est la forme [Ranska]
Love Academy - I Love You Ma Chérie 
[Ranska]
Angie - Lady-Angie [Ranska]
Tiag - Le'Na'Wa'Kan [Ranska]
Drouin - Maelström [Ranska]
Davoz - Qu'est-ce t'en penses 
[Ranska]
Mecano - No pintamos nada [Espanja]
Jade - No queda nada 
[Espanja]
Bonnie Krystel - He's Right
[Kanada]

1985:

T.C. Curtis - You Should Have Known Better
Sugar Style - 909 - The Beat Is Mine
Jimmy Charles - Cashflow
Tuttoo - Do You Wanna Dance
Farley "Jackmaster" Funk - Jack'n the House
The Royal Mixxers & Rappin' Crew - Lonely Cries
Terry Burrus, Ninety Nine - Mighty Mouth - (Va Voom)
Uranus - Most Valuable Lover
Model 500 - Night Drive (Thru-Babylon)
Simon Bennett - My Sweet Dream [Italia]
Peter Richard - Walking in the Neon
[Italia]
Alain Moisset - Faut pas pleurer 
[Ranska]
Pascal Zuger - Mystérieusement
[Ranska]

1986:

Bobby's Boys - Bobby Can't Dance
Cli-N-Tel - 2030
Galaxy II Orchestra - Acid Rain
Cleavage - Barah (Sampled Version)
Virgo - R U Hot Enough

Kannattaa katsastaa koko Free Yourself -EP, se on täynnä vahvatunnelmaista housea.

Nick Siano - I'm Looking For You

Laulajasta en paljon pidä, mutta on tässä jotain.

Freestyle - It's Automatic
Matrix - It's Time to Rock
Chaser - To Win
Civi - Let's Move
Raze - Control Me
1 Plus 1 - Love Is the Message
Model 500 - Testing 1-2
Johnny Robinson - Your the One For Me
Tim Mayo - In Mexico (Latin Dance Version) [Italia]
Tom Hooker - Looking For Love
[Italia]

1987:

Risse - House Train
Colm III - Take Me High
Jack 'N' Chill - The Jack That House Built
Chriss Peters - The Phantom of the Bassline
Super-E-Nig-Matix - Touch the Beat
Torch Song - Don't Look Now (7-Inch Version)
Audio Tech - I'm Your Audio Tech
Channel One - It's Channel One
Sterling Void & Paris Brightledge - It's All Right
Edward Crosby & Singing DJ - Party Time Remix (Party Beat)
E.S.P. - Let's Move
Rachel - Love Emergency
Unfinished Business - Out of My Hands (Love's Taken Over)
Model 500 - Sound of Stereo
Rhythim Is Rhythim - Strings of Life
Jine - Take It to the House
P/P/G - Jack the Beat
Deca - Videosmash / Electronic Box [Italia]

Vaikuttaa hyvältä elektrosingleltä. Valitettavasti kummastakin kappaleesta löytyy YouTubesta vain alle minuutin mittainen näyte.

Hipnosis - Droid [Italia]
Eight Point Five - Mary

1988:

L.A. Mix - Check This Out
Systematic - Soul to Soul
Slave - Barbara Jean Blvd.
Shade II - Cosmic Slop
Jiraffe - Out'a the Box
Da Posse - It's My Life (Aluh Mix)
Jing - World Gone Mad
Bigger Than Life - World of Make Believe (Original Prayer of Belief)
Love Inc. - Your Love (Acid Tracks)
Cyber People - Digital Signal Processor [Italia]


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1