28.4.2018 - Uusin levyhankinta



Fancy: Get Your Kicks (1985)

Vihdoinkin. 7. päivä tilasin, myyjän hyväkäs viivytteli kuusi päivää postittamisessa, kaksi viikkoa oli levy reissussa, ja nyt se on minulla.

Fancysta olen kertonut aiemminkin. 13.8.2017 kirjoitin: "Isä tykästyi myös Spandau Balletiin ja Slice Me Nice -hitillä pinnalle pongahtaneeseen saksalaiseen Fancyyn. Hän osti Spandaun Parade-LP:n ja Fancyn Get Your Kicks -LP:n, ja niitä isän kanssa kuunneltiin paljon siinä vaiheessa, kun olin muuttanut isäpuolen luota muutamaksi vuodeksi takaisin isän luokse..." "...Isäni osti vielä Fancyn maksisinglen "Bolero (Hold Me in Your Arms Again)", mutta kun hän kuunteli sitä kotona, ihmettelin että miten voi biisi kulkea noin hitaasti. Fancyn äänikin oli matalaa, epäselvää mörinää. Kului aikansa, ennen kuin tajusin ihan itse, että levyä pitää soittaa 45 kierrosta minuutissa normaalin 33 1/3:n sijasta. Vihdoinkin "Bolero" soi levysoittimestamme sellaisena kuin sen kuului soida. Isä kuitenkin hermostui ja väitti, että olin jotenkin tärvellyt levysoitinta soittamalla sitä liian nopeasti, ja alkoi räpeltää jotain sen kanssa. Ihmettelin, että mitä minä nyt olin levarille tehnyt. Jälkeenpäin ihmettelen vielä kovemmin, miten isäni insinöörinä saattoi olla noin tietämätön levysoittimista, kierrosnopeuksista ja musiikin oikeasta soimisnopeudesta. Kuunteli vain tyytyväisenä Fancyn kappaletta liian hitaalla nopeudella ilmeisesti huomaamatta mitään outoa, ja nauhoitti sen sellaisenaan vieläpä yhdelle kasetilleen. En ymmärrä mitä hän ajatteli."

Isäni asui viimeiset vuotensa Laajasalossa Leena-tyttöystävänsä luona, josta tuli vielä kihlattukin. Kun isä kesäkuussa 1992 kuoli, Leena säästi itselleen kaiken mahdollisen isäni omaisuuden muistona... myös LP-levyt, vaikka isällä oli kokoelmissaan paljon poppia ja diskoa ja Leena taas kuunteli kai lähinnä hengellistä ja viihdettä. Niinpä myös Fancyn levyt jäivät Leenalle. Tästä olen aina ollut Leenalle vähän kaunainen, kun hän piti itsellään sellaisiakin isäni tavaroita, joista olisi voinut olla minulle enemmän iloa ja hyötyä kuin hänelle.

Fancyn Get Your Kicks -LP julkaistiin alunperin Saksassa vähän epäkelpona versiona, koska Slice Me Nice ja Chinese Eyes oli miksattu yhteen neliminuuttiseksi tiivistelmäksi sen sijaan, että ne olisi isketty mukaan kokonaisina. Lisäksi LP:ltä jäi uupumaan Get Lost Tonight. Kun levy julkaistiin Skandinaviassa, kuluttajaystävällisesti Slice Me Nice, Chinese Eyes ja Get Lost Tonight olivat kaikki mukana, kokonaisina. Isälläni oli juuri tuo Skandinavia-painos.

Minulla on ollut Get Your Kicks -albumista CD-R-kopio monta vuotta, mutta sen korvaamisen oikealla levyllä on estänyt se, ettei levy ole tullut vastaan missään. Toisaalta se, että vain Skandinavia-painos on oikea ja kaikki muut painokset tuollaisia huonoja typistettyjä, on myös saanut minut ylivarovaiseksi levyn hankkimisessa netin eli MusicStackin kautta. Lisäksi CD-painokset ovat ajat sitten loppuunmyytyjä ja hirmuisen kalliita. Tämän kuun alkupuolella päätin siis vihdoin yrittää. MusicStackissa yksi ainut myyjä kauppasi Skandinavia-versiota: jenkkimyyjä, joka kiskoi levystä huimaa ylihintaa 39,89 USD! Ei auttanut, pakko se oli tilata ja maksaa. Odotellessani levyä kärsimättömänä olen koko ajan vähän pelännyt, että onkohan se nyt varmasti Skandinavia-painos, vai onko se jokin muu painos jonka puutteet joudun korvaamaan kolmella vinyylisinglellä tai jollain best of -kokoelmalla jolla on nuo kolme biisiä.

Onneksi pelko oli turha. Tänään LP siis saapui, ja juuri oikea versio on kyseessä. 9 raitaa seitsemän sijasta.

Ei Fancy silti ole minulle niin tärkeä artisti. Onpahan tuo ensimmäinen LP semmoinen lapsuusmuisto, joka on jäänyt sydämeen. Fancy on vain saksalaista diskoroskaa, ja kaikki myöhemmät levyt ovat vain lisää sitä samaa, mutta tympeämmin ja tylsemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1