The Damned - Daryl Hall & John Oates

THE DAMNED



Damned Damned Damned (1977)

Music For Pleasure (1977)

Problem Child / You Take My Money (1977)

Don't Cry Wolf / One Way Love (1977)

Love Song / Noise Noise Noise - Suicide (1979)

Machine Gun Etiquette (1979)

The Black Album (1980)

Strawberries (LP) (1982)

Strawberries (CD) (1982)

Best of Vol 1½ - The Long Lost Weekend (1988)





Music For Pleasuresta minulla on ollut myös saksalaispainos sameansinisellä vinyylillä vuodelta 1986, mutta myin sen Harrille. Sen olin ostanut Etelä-Helsingissä jossain Fredrikin- tai Albertinkadun tienoilla toimineesta divarista, jonka nimeä en muista. Tuon oranssivinyylipainoksen ostopaikka on myös painunut unhoon.






Problem Child -singleni ei ole tuo Discogsissa merkkaamani painos, vaan se on geneerisissä Stiff Records -kansissa ja matriisissa lukee "A PORKY PRIME CUT" (skannaus yllä). Kyseinen sinkku on irrotettu jostain singleboksista. Se on ollut Discogsissa, mutta se on poistettu tietokannasta, koska sitä versiota ei ole myyty koskaan erillisenä. Jouduin sitten merkkaamaan jonkin ihan toisen painoksen omakseni Discogsissa, kun se identtinen ja oikea painos kerran poistettiin. Black and Whitesta minä tämän singlen ostin ihan erillisenä, mutta vasta Discogs-jäsenyyteni aikana olen tajunnut, että se on ollut alunperin osana singleboksia ja joutunut erilleen siitä.







Strawberriesistä on tullut suosikkilevyni näistä. Minua viehättää sen monipuolisuus ja yllätyksellisyys, eikä siinä ole yhtään turhaa kappaletta. Kaikissa biiseissä on jotain. Lukuisat bonusraidatkin ovat viihdyttäviä, Lovely Moneya lukuunottamatta. Vivian Stanshall saa höpistä tuossa seitsenminuuttisessa versiossa aivan liian kauan, ja kun hän vielä toistaa täsmälleen samoja juttuja useaan kertaan, meinaa siinä pinna olla tiukalla. Torture Me -kappaletta luulin parodiseksi lauluksi masokistisesta poikaystävästä, kunnes sain selville, että se onkin eläinten oikeuksien puolesta puhuva vilpitön kannanotto.


Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=1DXO3-YUTG8rFGCDy5WkHfmCGZzbq-nvT



DARYL HALL & JOHN OATES




War Babies (1974)






Mikseivät Hall ja Oates voineet tehdä enemmän tämänkaltaisia rohkeita, vähemmän kaupallisia levyjä? Todd Rundgrenin tunnistettavalla tyylillään tuottamalla levyllä ei ole kuin yksi tyylirikko, Better Watch Your Back. Muuten totaalista kamaa.

Kun ostin tämän joskus 90-luvun lopulla Mannerheimintien Free Record Shopista, minulla oli aluksi hieman vaikeuksia niellä koko levykokonaisuutta, vaikka useat kappaleet kolahtivatkin ensikuulemalla. Pian War Babiesista tuli kuitenkin levy, jonka mielelläni laitoin soimaan, kun olotilani oli masentunut, sekava ja levoton. Nyt kun olen hoitanut lapsuus- ja teini-iän traumani kuntoon ja löytänyt henkisen tasapainon ja mielenrauhan en enää koe sellaisia fiiliksiä, ja War Babies maistuu ihan muuten vain koska tahansa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1