The Cure - Curtis Mayfield - Cymande

THE CURE



Interviews

En paljoa välitä Curesta, mutta löysin tämän kirkasvinyylin Music Hunterista siihen aikaan kun olin innostunut värivinyyleistä ja kuvalevyistä, ja se piti ostaa. Tehty ilmeisesti vuonna 1987, koska toisessa haastattelussa puhutaan tuoreesta Kiss Me Kiss Me Kiss Me -älpeestä. A-puolella joku vähän aran kuuloinen nuori, englantia murtaen puhuva nainen on aika kova moralisti. Hän kyselee Robert Smithiltä miksi tämä juo ja miksi meikkaa niin oudolla tavalla. Smith kyllä jaksaa vastata asiallisesti ja hermostumatta. B-puolella radiotoimittaja kyselee Smithiltä juuri päättyneestä Etelä-Amerikan kiertueesta, Why Can't I Be You -singlestä ynnä muusta, ja heittää n. kolmen minuutin kohdalla niin surkean puujalkavitsin, että se saa Smithin vaikeroimaan.



CURTIS MAYFIELD



Curtis (1970)

Superfly - The Original Motion Picture Soundtrack (1972)






Minulla on usein vaikeuksia tiukasti falsetissa laulavien vokalistien kanssa. Falsettilaulu tuppaa enemmänkin ärsyttämään minua. Esim. Smokey Robinson on sellainen laulaja, etten oikein jaksa kuunnella häntä. Curtis Mayfield kuuluu melkein samaan sarjaan - There's No Place Like America Today -levyn jälkeen hänen ylärekisterinsä alkoi käydä rasittavaksi. Tosin levytkin heikkenivät siinä samalla, ja sekin vaikuttaa.

Mutta nämä kaksi levyä ovat kovaa kamaa.



CYMANDE




Second Time Round (1973)

Promised Heights (1974)

The Message (1999)









Cymande on ihan netin musiikkiblogiviidakosta löytynyt hieno brittibändi. En ollut koskaan aiemmin kuullutkaan heistä, mutta tykkäsin heti heidän musiikistaan, joka tuntui olevan peräisin jostain saaresta Väli-Amerikassa. Osa soittajista olikin tosiaan kotoisin Guyanasta, Jamaikalta ja St. Vincentistä. Cymanden levyt ovat genreen nähden suhteellisen vähäeleisiä ja rauhallisia, musiikki ei varsinaisesti kiehu, mutta kuplii mukavasti. Saattaa siis vaatia joillakin muutaman kuuntelukerran ennen kuin kolahtaa, mutta kannattaa jaksaa.






The Message on tupla-CD, joka sisältää koko vuosien 1972-74 tuotannon: kolme albumia ja muutaman aiemmin julkaisemattoman raidan. Tuo kokoelma oli joitakin vuosia sitten yli sadan euron arvoinen Amazonissa ja MusicStackissa, mutta onnistuin hankkimaan MusicStackin kautta, kanadalaisesta AMZ Music -levykaupasta kappaleen, josta kansivihko oli lähtenyt lätkimään. Hinta oli 57,99 dollaria. Puuttuvasta kansivihosta viis, tuon summan olin valmis kokoelmasta maksamaan, en yhtään enempää.

Tilasin CD:n 8. heinäkuuta 2010, myyjä ilmoitti vasta 19. elokuuta että maksu oli saapunut perille, ja postitti sen kaksi päivää myöhemmin. Että osasi olla jahkailevaa palvelua! Muutenkin jouduin pettymään AMZ Musiciin. Pulju liittyi MusicStackiin tammikuussa 2010, jolloin minä olin käyttänyt sivustoa jo melkein neljä vuotta, eli se oli vielä uusi tulokas kun tuon Cymanden kokoelman tilasin. En tiedä oliko vain myyjän alkukankeutta, mutta kahden huonon kokemuksen jälkeen en enää viitsinyt tilata häneltä mitään.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1