Helen West - Hellhound - Hellää terroria korville

HELEN WEST



Helen West (1985)

Helsingin Sanomat 2.3.1985:





Helen-Helin levyltä olisin tosiaan kaivannut enemmän rockia ja vähemmän sitä herkkää laulutulkintaa, mutta ihan hyvä levy silti. Oman kappaleeni sain tilaamalla sen netin kautta jostain rovaniemeläisestä levydivarista. Taisivat Bogart Co:n Dance On ja Tao Taon nimikko-maksisinkku hoitua kotiin siinä samalla.

Radiomafiassa oli 1. - 22. joulukuuta 1994 13-osainen ohjelmasarja "Likainen tusina suomirockin helmiä". Siinä taidettiin esitellä 13 vanhaa suomalaista rock-levyä, jotka ovat jollain tapaa surullisenkuuluisia tai surullisia tapauksia. En muista muita esiteltyjä levyjä kuin Kummituksen "Kahdet kasvot" ja tuo Helen West (ehkä en muita levyesittelyjä kuullutkaan - siihen aikaan elämäni pyöri täysillä vieraalla paikkakunnalla opiskelun ja vanhempien helmoissa pyörimisen parissa, enkä päässyt kuuntelemaan radiota miten halusin). Yksi kappale soitettiin aina kokonaan, muutamasta muusta kuultiin lyhyt pätkä. Se kokonaan kuultu Helen West -biisi oli "The Funk".






HELLHOUND




Soitetaan rock'n'rollia (1979)





Erinomaisen levyn teki Soundin latojan oma punk-bändi. Lainasin joskus muinoin Soitetaan rock'n'rollia -LP:n Tikkurilan kirjastosta kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla vain kuuntelin, toisella kerralla päätin nauhoittaa sen kasetille. Valitettavasti menin sitten yhtenä päivänä tärvelemään kasettinauhoitukseni äänittämällä sen päälle vahingossa jotain muuta musiikkia. Ensimmäiset kolme ja puoli kappaletta pyyhkiytyivät pois. Sen jälkeen jouduin aina kuuntelemaan albumia Punk-poika luonnostaan -biisin keskivaiheilta alkaen, koska joku oli sillä välin käynyt pöllimässä LP:n Tikkurilan kirjastosta, eikä sitä enää saatu sinne takaisin.

FinnArcticin parissa toimiessani tein toisen virheen, kun laitoin Hellhoundin levyn jakoon sellaisena kuin se sillä kasetillani oli, eli ilman kolmea ensimmäistä biisiä. Olisi pitänyt jättää jakamatta. No, olihan minulla korvaavana materiaalina mukana Pistä paremmaksi -kokoelman Räime- ja Hellhound-esitykset sekä sinkkubiisi Auringonpilkkuja, mutta... Pistä paremmaksi -biisit olin ripannut sillä vanhalla huonolla vinyylisoittimellani, jonka äänivarresta oli yksi johto hajonnut, ja Auringonpilkkuja oli Radiomafian toivelevykonsertista 1995 huonokuntoiselle kasetille nauhoitettu kopio, josta juuri ja juuri sai selvää.

Onneksi meillä on nyt tämä Hiljaisten Levyjen CD, vaikka sekin on vinyyliltä masteroitu - ja vieläpä pikkuisen turhan rahisevalta vinyyliltä. Uusi biisi Nokian insinöörikin kuulostaa suttuiselta ja laulu uhkaa hukkua räimeen sekaan.


Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=1NgSIbs4Rwjt2O_yjuF3TrXgHps4lTfML



Eri Esittäjiä: HELLÄÄ TERRORIA KORVILLE





Various Artists: Hellää terroria korville (1981)





Eli Karanteenin Antti LP:ltä "Anna palaa, Frank", Loose Prickin Tuu mukaan eli Ota mua kädestä LP:ltä "Valkoiset sotilaat", Widowsin Wanna Be Your Friend LP:ltä "Fun?", sekä Sensuurin Vaarallinen rakkaus, jota ei ilmeisesti koskaan ollut tarkoitettukaan bändin kakkoslevylle, jota ei koskaan julkaistu.

Kiinnostaisi ihan keräilijän näkökulmasta kuulla se kakkosalbumi - siitä on jokunen koelevy olemassa. Costello kyllä haukkui sitä ihan kamalaksi teinipopiksi, joka ei enää edes kuulostanut Sensuurilta vaan joltain ihan muulta - mutta olisiko se nyt ollut paljoa Hulinaa-levyä huonompi?:

Ei voi pysähtyä
Goodnight NYC
Show'n täytyy jatkua
Prinsessan linnassa
Tasmania
Tänään ja huomenna
Rakkaus on hulluja varten
Ei muusikoita koskaan
Elämä polttaa
Kristalliyö

Goodnight NYC on singleversiosta poikkeava versio, joka on julkaistu Rock disko -nimisellä kokoelmalla, ja Ei muusikoita koskaan on jollain Manserock-nimisellä CD-ROMilla / LP:llä, mikä lieneekään.

Ostin muuten tämän EP:n saadakseni lopullisen varmistuksen siitä, että "Tuu mukaan" tosiaan on sama biisi kuin "Ota mua kädestä" eikä mikään muuallajulkaisematon.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1