Kauko Röyhkä - Kaupungin Kaunein

KAUKO RÖYHKÄ



Steppaillen (1980)

Kauko Röyhkä & Narttu: Uusia tansseja (1981)

Mikki Hiiren myöhemmät vaiheet (1982)

Kauko Röyhkä: Onnenpäivä (1983)

Kauko Röyhkä & Narttu: Lauralle (1984)

Maa on voimaa / Lauralle (1985 / 1984)

Pikku enkeli (1986)

Mieluummin vanha kuin aikuinen / Paha maa (1987)

Ihmelapsi (1988)

Joko-tai (1990)





En ajatellut, että Kauko Röyhkä voisi olla minulle digattava artisti. Vuonna 1994 julkaistulla Suomi-Rock '80 -kokoelma-CD:llä ollut "Steppaillen" ei antanut minulle yhtään mitään, enkä myöhemminkään saanut sitä tunnetta, että Röyhkän levyjä pitäisi edes kuunnella saati sitten ostella.

Vanhan suomirockin keräilyhuumassa FinnArcticin aikana tai heti sen jälkeen vuonna 2009 päätin silti riskeerata. Marssin Tunnelin Levyyn ja ostin Röyhkän kolme ensimmäistä levyä. Nehän menivät alas vaivatta. En digannut fanittamiseen asti, mutta totesin levyt aivan kuunneltaviksi. Myöhempiä levyjä kokeilin ensin Pirate Bayn avustuksella, ja todettuani niidenkin menevän alas ihan OK, rupesin keräämään niitäkin.

Olen jaksanut seurata Röyhkän uraa Spotifyn kautta aina tuoreimpiin levyihin asti, mikä on minulle hyvin harvinaista. En ole pitänyt kaikista levyistä. Zaia oli ärsyttävä levy joka osui kauas minun makusektoristani, Olennainen välittyy on heikko livealbumi, Akti oli aika joutava, Elämä ja kuolema, vuoden 2008 Riku Mattila -kollaboraatio ja Etelän peto eivät tarjonneet paljoa mieluisaa. Mutta tulihan kuunneltua.

Välillä Röyhkän musiikki menee harmittomana taustakamana vapaa-ajan rentoutumisen merkeissä, välillä taas voi syventyä kuuntelemaan sanoituksia tarkkaan. Arvostan Röyhkää enemmän sanoittajana kuin säveltäjänä, ensinmainittuna hän on vahvempi.


Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=1r4hSfLzRNpgrNPLlhHgBko_sLkVUv1t5



KAUPUNGIN KAUNEIN




Öljymäen Esso (1987)






Yhden singlen vuonna 1983 tehneen Rappio-yhtyeen jäsenistä kolme vaikutti tässä perusrockbändissä, joka teki yhden LP:n Propaganda Recordsin alamerkille, ja se oli siinä. Minkä verran lie levy sitten myynyt aikoinaan, mutta muutama vuosi sitten levystä pulpahti mistä lie varastosta monta kappaletta myyntiin Huuto.netiin ja muualle. Olisi saanut pysyä jemmassa, nämä biisit eivät nimittäin toimi miltään osin.

Nimimerkki Jack jakeli bändin sinkkua "Syntinen kesäyö / Öljymäen Esso" Bleeding Ear -blogissaan vuonna 2008. Single vaikutti vielä kohtalaisen lupaavalta, mutta kun tammikuussa 2011 löysin koko LP:n, totuus läjähti kasvoilleni. Eivät nämä pojat osanneet. Tuolle singlelle tosiaan valittiin ne toimivimmat biisit. Cover-versio Billy Idolin White Weddingista kaatuu sekä kammottavan huonoon sanoitukseen (mikä pirun sana 'blacklainen' on olevinaan?) että kankeaan soittoon. Donna Juanita kuuluu ääntää "huanita" eikä "juanita", eikä tuo ole edes ainoa typerä seikka siinä biisissä. "Banaanilla Karibiaan, sinapilla Siperiaan"... huokaus, mitä sanataidetta. Lainsuojaton kaatuu nokalleen viimeistään kertosäkeessä, joka on tökeröintä mitä olen suomalaisessa rockissa kuullut.

Ei, pojat...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1