Maria - Maria Dolores - Marilin - Marjo-Riitta & Savannah - Markku Into et. al. (4 suuta)

MARIA



Poltettu maa / Sua pelkään (1986)





Levymerkki Flamingo ei ole minulle mikään varsinainen laadun tae, mutta tuumin singlen Divari Kankaasta viime heinäkuussa tilatessani, josko tämä kuitenkin olisi jotain. Plääh, täysin tavanomaista nuorta suomirokkia. En löydä tästä mitään esille nostettavaa, jos nyt en mitään suoranaisesti haukuttavaakaan. Pään läpi menevää harmitonta kamaa.



MARIA DOLORES



Maria Dolores (1986)





Eli Maria Hänninen, joka on tällä oikealla nimellään tehnyt joitakin levyjä myöhemmin.

Biisit teki Twiggy Oliver eli Mauno Paajanen, ja ne ovat Paajasta helpoimmillaan. Silti sellaisista kappaleista kuin Isä kerro mitä haluat mun tanssivan ja Possu löytää varsin creepyjä sävyjä. Omat suosikkini ovat melodialtaan upeat Minä valehtelen ja Onko sulla suurta eläinkirjaa. Yksi plagiaattikin ikävä kyllä löytyy: Kari on aihetta myöten hiilipaperikopio XTC:n kappaleesta Making Plans For Nigel.

Huippumuusikot taustalla, kuten Pedro Hietanen, jonka haitarin kyllä tunnistaa. Kannenkin kuvasi itse Riitta Sourander. Kokonaisuutena mainiota poppia, ja hienoa että levyä ei ole kovin vaikea löytää.



MARILIN



Marilin! (1986)






Ensimmäinen levy, jonka lisäsin Discogsiin ja ensimmäinen jonka merkkasin siellä omistukseeni, kun 2013 marraskuun lopulla rupesin tekemään töitä siellä. Tätä levyä en tuntenut ennestään, kun RateYourMusicissa sain yksityisviestin Harrilta. Viestissä oli mukana latauslinkki Pasin tekemään vinyylirippaukseen tästä LP:stä. Imuroin, kuuntelin ja tykkäsin. Poimin lätyn sitten mukaani Levykauppa Äxästä kun sen siellä huomasin.

Heli Nevakare laulaa taas tunteellisesti ja melodisesti kuten oli tehnyt Helen West -LP:lläkin, mutta nyt musiikki oli rokkaavampaa. Omasta mielestäni paras Megafon Recordsin julkaisuista. Jopa Beach Boysin God Only Knows eli Taivas vain tietää osataan viedä läpi kunnialla. Marilinin innoittamana olen kokeillut noukkia divareista muita Megafonin levyjä, mutten ole löytänyt paljoa muuta kehuttavaa.

Megafon taisi olla pieni levymerkki jolla ei ollut paljoa varaa promota levyjään. Kertoo ehkä jotain se, että sekä Rumpu, Visual, Marilin että Iris Flower Group puuttuvat Suomalaisten vinyyli- ja CD-levyjen hintaoppaan vuoden 2009 painoksesta.



MARJO-RIITTA & SAVANNAH









Tämän sain RateYourMusicissa Harrilta digitaalimuodossa vuosia sitten. Paketissa oli mukana myös LP:llä julkaisematon singlen b-puoli En voi nauraa.

Sinkun sain viime vuoden syyskuussa turkulaiselta Kane Recordsilta, näennäisesti huonokuntoisena, mutta se onneksi soi vähän paremmin kuin miltä näyttää. A-puoli on vanha rukous rokiksi sävellettynä, enkä jaksa kuunnella sitä sen uskonnollisuuden takia. LP:tä en nähnyt sitten missään, edes kirjastossa, ennen kuin se vihdoin viime maaliskuun alussa löytyi levymessuilta Hyvinkäällä.

Savannah-bändi koostui täysin tuntemattomista muusikoista, jotka kuitenkin saivat hyvän svengin päälle silloin kun biisi sattui toimimaan. Mistä lie miehet kaivettu, ja mitä lienevät tehneet sen jälkeen. Ainoastaan sanoituspuoli ja jotkut cover-valinnat jättävät vaikutelman, että kyllä parempaankin olisi pystytty jos oltaisiin tosissaan yritetty. Dynamiitti eli Mudin Dyna-mite rokkaa, mutta sanoitus on kauheaa purkkaa. Samaa vikaa Tiger Feetissäkin. Satakieli (Mockingbird) ei toimi lainkaan. Turhien raitojen välissä kuulee sentään onneksi ihan laatukamaakin. Siis epätasainen levy, mutta paremmalla harkinnalla näiltä olisi voinut irrota erinomainen kakkosälpee.



MARKKU INTO, JYRKI SIUKONEN, SEPPO PIETIKÄINEN, KAI RAUMONEN (4 SUUTA)





4 suuta (1984)












Levitin tätä 4 suuta -levyä FinnArcticissa vuonna 2008, mutta koska postaustekstini ei löydy netistä enää, tyydyttäköön noihin Hesarin pikkujuttuihin. Postaustekstini oli enimmäkseen ranskalaisilla viivoilla tehty luettelo Inton, Siukosen, Pietikäisen ja Raumosen urasta ja tekemisistä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1