Rock-Jerry - Rock'n'Roll Band - Eri Esittäjiä: Rock'n'Roll High School

ROCK-JERRY



Rock-Jerry and His Masters: The Complete Original Recordings 1960-61 (1987)





Kaj Järnström oli paras rokkari mitä Suomella pitkään aikaan oli, vuonna 1960. Seuraavana vuonna alkanut pehmeämpi tyyli ei kuulosta niin hienolta. Kaksi ensimmäistä EP:tä, jotka muodostavat tämän kokoelman ykköspuolen, ovat kerrassaan mainiota kamaa. Jerryn 70-luvun levyjä en ole edes viitsinyt etsiä kuunneltaviksi.

Suomirockin etsikkovuodet -projektiini, jolloin keräsin kirjastoista kaikki 60-luvun suomalaiset rock- ja pop-äänitteet jotka löysin, kuului myös Rock-Jerryn tuotanto. Löysin Fazer Finnlevyn 20 suosikkia -sarjan CD:n, jolla oli Rock-Jerryn tuotanto ja kopioin senkin koneelle, ja poltin CD-R:lle. FinnArcticissa jakelin tätä Dojon kokoelma-LP:tä, joka myös löytyi jostain kirjastosta. Englanninkielistä esittelytekstiäni en ikävä kyllä löytänyt enää netin syövereistä, joten en voi pistää sitä tähän.

Oikean LP:n etsintä päättyi vihdoin heinäkuussa 2017, kun Pori Jazzin yhteydessä kävin Green Riverissä ja ostin tämän Dojon levyn.



ROCK'N'ROLL BAND




Everybody Needs Dance Music Sometimes (1975)





Jos olisin ollut tuottaja, olisin tehnyt jotain I'm Gonna Roll -biisin rummuille. Häiritsee kun vain joka toinen isku kuuluu eikä rumpusoundissa ole tarvittavaa raskautta. Biisi ei leimahtele kuten pitäisi.



Eri Esittäjiä: ROCK'N'ROLL HIGH SCHOOL




Various Artists: Rock'n'Roll High School (1979)





Tämän keräsin mukaani Tunnelin Levystä joskus 90-luvun lopulla. Soundtrackia elokuvaan - jonka näin ensimmäistä kertaa vasta vuosia myöhemmin - kehuttiin vanhoissa Soundeissa. Ensikosketukseni ainakin Eddie & The Hot Rodsiin. Ramones-biisit taisivat kuitenkin olla tärkein - muttei ainoa - syy CD:n ostamiseen. Hyvä kooste, jonka ainut heikko lenkki on naispääosaa näytelleen P.J. Solesin eli Pamela Jayne Hardonin tekoraju ja nuotin vierestä menevä tulkinta leffan nimikkokappaleesta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1