Robert Palmer - Robin & Robbarit - Rock Cadillac / Cadillac

ROBERT PALMER



Some People Can Do What They Like / Double Fun (1976 / 1978)

Double Fun (1978)





Robert Palmer oli yksi kiinnostava artisti, jonka levyjä täytyi saada kuultavaksi jo 90-luvun loppupuolella. Soundikin kirjoitteli hänestä, joten ei kun levyjä etsimään. Kirjastoista löytyi useita levyjä, ensialbumi Sneakin' Sally Through the Alley ja sitten 80- ja 90-luvun tuotoksia, mutta vuodet 1975-1981 jäivät ikäväksi aukoksi. Double Fun löytyi nopeasti Espoontorin Poppa Joesta ja osoittautui hyvinkin maukkaaksi levyksi, omaksi Palmer-suosikikseni.





Ei ollut lopulta vaikeaa löytää myöskään toiseksi mieluisinta levyä Some Peoplea kuultavaksi netistä kunhan olin saanut ensin tietokoneen omaksi vuonna 2003. Oikean levyn löytäminen vain osoittautui liian haastavaksi, Some People vältteli minua tarkasti divareissa. Viime maaliskuussa tilasin tuon CD:n Amazonista. No, siinä nyt on tuo Double Fun ihan turhana päällekkäisyytenä mukana, mutta olkoon.

Nämä Palmerit riittävät minulle.











ROBIN & ROBBARIT




Paras hetki / Piharokki (1975)





Sain tietää tästä singlestä vasta lokakuussa 2016 Punk in Finland -foorumilla, ja että tällä sinkulla soittaa Haikara taustalla. En silti kiinnostunut, koska Robin. Singlestä kerrotaan tässä, sitä ei mainita suoraan nimeltä, mutta tutkin asiaa ja selvitin että Paras hetki -sinkusta on kyse.

No, ei kulunut kuin tasan kuukausi, ja sinkku tuli vastaan Black and Whitessa seiskalaatikoita penkoessa. Mietin kahdesti, viitsinkö ostaa, ja lopulta ostin. Eihän se ollut kuin muutaman euron. Singlestä on näköjään olemassa kaksi painosta, toisessa lukee Haikara ja toisessa Robbarit. Ymmärtääkseni samoista äänitteistä kuitenkin kyse. Haikara-painoksesta pyydetään ilmeisesti järjestään useita kymppejä, Robbarit-painos irtoaa muutamalla eurolla.

A-puoli on balladikamaa, huilu soi sinänsä ihan nätisti. B-puoli on höntti, iloluontoinen rokkipala jossa Igor Sidorow tööttäilee foniaan. Kummastakaan biisistä ei oikein uskoisi että Haikara on kyseessä, eikä sinkku todellakaan ole mikään erityinen helmi.



ROCK CADILLAC / CADILLAC




Rock Cadillac: Fly (1977)

Cadillac: Sweat'shit (1978)





Tammikuussa 2014 löytämäni Fly on umpityypillistä suomalaista 70-luvun englanninkielistä standardirokkia, fifties-musaa seitkytluvun soundeilla. Näillä eväillä ei ollut asiaa Hurriganesiksi Hurriganesin paikalle. Tätä kuuntelemalla ei uskoisi että Jouko Mäenpää perusti myöhemmin Torstai 6.12.1917 -yhtyeen, Fly'lla ei kuule minkäänlaisia kaikuja tulevasta tyylistä.

Cadillacina otettiin askel kohti perusrokkia, mutta tyylitaju oli yhä hukassa varsinkin LP:n ja kakkosbiisin nimessä. Muutenkin tyydytään vain paahtamaan, muusta viis.

Sweat'shit oli minulla jonkin aikaa Harrilta RateYourMusicissa saatuna digitaalikopiona ennen kuin oikea levy löytyi. Sweat'shitiä painettiin ilmeisesti vain 300 kappaletta? Ihmeen halvalla kuitenkin sain sen Black and Whitesta syyskuussa 2016. En muista hintaa, mutta kaksi numeroa siinä oli.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1