The Walker Brothers - Eri Esittäjiä: Wanhan Jokelan tarinoita - War

THE WALKER BROTHERS



Take It Easy With The Walker Brothers (1965)

Portrait (1966)

Images (1967)





Ymmärän hyvin niitä joiden mielestä The Walker Brothers on liian synkkää. Minulle tämä on juuri täydellistä nyyhkymusiikkia. Ihanaa alakuloista viihdettä olematta silti liian raskasta. On näillä hilpeämpiäkin lauluja.

The Walker Brothers oli hyvin pitkälti yhtä kuin Scott Walker. Bändi levytti Philipsille, mutta rumpali Gary Leedsillä oli sopimus CBS:n kanssa, joten hän oli ulkona äänityssessioista. Hän tekikin 1966 joitakin soolosinglejä CBS:lle. John Maus ei omannut läheskään niin hienoa lauluääntä kuin Scott, joten hänen osuutensa levyillä jäi vähäiseksi. Scottin oli siis suorastaan pakko lähteä lopulta soolouralle.

Nämä CD:t eivät sisällä kaikkea 60-luvun materiaalia, mutta pidän Take It Easy -CD:n korurasiassa 12 biisin CD-R:ää jolla on loput. Pretty Girls Everywhere, Love Her, My Ship Is Coming In, Everything Is Gonna Be All Right ja Me About You esim.


Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=1vw-plFyTmEE4RmWpmZDpeX4RqvvZelax




Eri Esittäjiä: WANHAN JOKELAN TARINOITA




Various Artists: Wanhan Jokelan tarinoita (2011)





1934 perustetulle joensuulaiselle ravintola Jokelalle omistettu tribuuttilevy. Sain tietää tästä kokoelmasta aika pian ilmestymisen jälkeen. Katsoin RateYourMusicissa Kari Peitsamon profiilisivua ja huomasin, että mies on ottanut osaa tähän levyyn. Levy tuli ulos kesäkuussa 2011, tilasin sen heinäkuun lopulla Pilfink Recordsin nettisivulta, ja elokuun toisena se oli jo plakkarissani.

Huojuva Lato on kivaa kantria. Röyhkä on Röyhkä. Pienet Sievät ovat herttaisen hauskoja. Peitsamo vastaa levyn lyhyimmästä kappaleesta, akustinen kitaralaulu kestää minuutin ja 21 sekuntia.



WAR




War (1971)

All Day Music (1971)

The World Is a Ghetto (1972)

Deliver the Word (1973)

Why Can't We Be Friends? (1975)





Oli kiva saada saalistetuksi kaseteille bändin isot hitit The Cisco Kid ja Low Rider 90-luvun puolessavälissä, kun ne soitettiin radiossa. Ennen pitkää päätin lainata levyt kirjastoista, tsekatakseni olisiko lisää hyvää tarjolla. Ei ollut vielä siinä vaiheessa, pitkästyin vain Warin levyjen parissa. Pitkiä ja tylsiä biisejä.

Paitsi kun hankalaksi löydettäväksi osoittautunut Deliver the Word viimein löytyi kuunneltavaksi, se melkein tuntui hyvältä levyltä, kun kuuntelin sitä kahdesti kuulokkeet korvilla. H2 Overture ja Gypsy Man.

Oliko Deliver the Wordilla sitten jotain osuutta asiaan, mutta joitakin vuosia sitten haeskellessani levykokoelmalleni rock-uskottavuutta, lisäsin Warinkin varhaiset levyt hankintalistalleni. Muut löytyivät nopeasti, paitsi The World Is a Ghetto. Siitä jouduin pitkään tyytymään digitaalikopioon. Useat kuuntelukerrat auttoivat pääsemään tylsäntuntuisiin albumeihin sisälle, ja viimein olin oikea diggari. Varsinkin The World Is a Ghetto, Deliver the Word ja Why Can't We Be Friends iskivät ihan mukavasti... vaikka viimeksimainitulla Heartbeat on pikkuisen ärsyttävä.

Kyllästyin lopulta siihen, ettei The World Is a Ghettoa löydy mistään, ja tilasin sen Amazonista kesäkuussa 2015. Se on suosikkini näistä.

All Day Musicilla Slippin' Into Darknessin huiluriffi on poimittu Get Up, Stand Up -klassikosta. Low Rider on alimittainen, olisi sitä jaksanut pitempäänkin kuunnella.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1