Visual - Void - Vox - Välikausitakki

VISUAL



Division By Zero (1986)





Tästä levystä kerroin jo 24.9.2016. Olin toukokuussa löytänyt sen Rolling Recordsista. Visualin levy oli vähän sellainen, että kiinnosti ja ei kiinnostanut, ja tuskin kuitenkaan näen sitä koskaan missään. Sitten kun sen näin, niin nappasinpa mukaani kuitenkin.








VOID




Arriving (1980)





Norjalainen Void oli RateYourMusicin kautta löytynyt harvinaisuus. Olisiko Harri kuullut tämän albuminpuolikkaan mp3-muodossa ja antanut sille arvosanan, ja tarjonnut sitten vinyylisiirtoa minulle? Muistaakseni bändin annettiin RYMissä ensin ymmärtää olleen suomalainen, minkä vuoksi siitä kiinnostuinkin. Virhe korjattiin, mutta kiinnostukseni säilyi. Tyyli on vähän suomalaisen Moonlightin kaltaista utuista ja kotikutoista syntsa-avaruuspostprogea. Oikeaa levyä kauppasi sveitsiläinen myyjä Groovecollector-sivustolla viime vuoden elokuussa. Pitäisi kai olla jokin nauha kannen yläreunan reikään pujotettuna, mutta se puuttuu minun kappaleestani.




VOX





Long Play (1977)

A Wop Bop A Loo Bop (1987)





Virtasessa soittanut Timo Huovinen omasi kuulemma Suomen suppeimman musiikkimaun. Kun Huovinen perusti oman bändin, niin rhythm & bluesiahan sen piti olla. Ikävä kyllä homma ei kulkenut. Long Play on tavattoman lattea, kuivakka ja ontuva levy. R&B onnistuu jotenkuten, mutta Huovisen huono englannin ääntämys ja keskinkertainen soitto estävät musiikkia kohoamasta siivilleen.

Vox julkaisi kolme singleä vielä ennen vuosikymmenen loppua. Ne ovat sentään toinen toistaan parempia. Live Your Lifesta en voi hirveän mairittelevia puhua, mutta The Famous Four on aika kiva ja Rainy Night in Tampere suorastaan vaikuttava. A-puoli täynnä tuskaa (sitä kitaran ulinaa lopussa ei unohda), ja b-puoli What's Wrong With You sellaista rokin piiskausta että alta pois.





Comeback-levyn olin lainannut Tikkurilan kirjastosta joskus vuonna miekka ja kivi, mutten muistanut siitä enää mitään 11 vuotta sitten. Vähän kyllä kiinnosti kuulla se uudestaan, mutta ei tainnut onnistua. Olikohan levy hävinnyt kirjastosta vai siirretty vain varastoon, en muista. Lokakuussa 2016 huomasin A Wop Bop A Loo Bopin Black & Whitessa, ja otin mukaan. Uudelleenkuuntelu toi pettymyksen. Ei kulje taaskaan. Vaisua ja kömpelöhköä. Mikä oli ongelmana, Timo?









VÄLIKAUSITAKKI




Välikausitakki (1978)





Ainoa paikka jossa koskaan olen nähnyt Välikausitakki-LP:n on yksi jossain Fredrikin- tai Albertinkadun tienoilla toiminut levydivari, jonka nimeä en muista. Kävin siellä muutaman kerran 90-luvun lopulla. Älppäristä pyydettiin jo silloin 500 markkaa. Eihän minulla silloin ollut sellaisia rahoja.

Todella kovasti silti halusin kuulla levyn, ja minähän ostin CD:n heti kun se tuli, muistaakseni City-Käytävän levykaupasta (Fazer?). Myyjä taisi jotain vinoilla ostoksestani, liittyen kai levyn kanteen. Biiseistä olivat tuttuja vain Talouselämän rautaiset lait (Anna mulle lovee -boksista) ja Mutta onko siinä sanoma (tuli radiosta, nauhoitin sen kasetille). Niin, ja 80-luvulla Tapani Ripatti käytti Ocsidissa Mikon "Oo! Ihanaa!" -huudahdusta Pitäis päästä telkkariin -biisin alussa semmoisena pikku välijuttuna.

Bonukseksi isketyn Soundi-EP:n omistin jo siinä vaiheessa kun CD julkaistiin, mutta olkoon, kyllähän se sinne sopii jatkoksi.

Välikausitakin levy on täynnä vuoden 1977 ajankuvaa. Tv-tohtorit Kildare ja Casey, Salomon, Mikko Alatalon Musta Casio -kellomainos, Anne Pohtamo, Marianne Åström, Soundi-lehti (toimituksen puhelinnumero kerrotaan), taikuri Solmu Mäkelä, Kylli-täti ja työläisten Ruotsiin muutto.








Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1