Bogart Co. - Bolland - Bonnie Pointer - Booker T & The MG's

BOGART CO.


You've Never Met... (1983)

Smile For a Change / Stay Over Night (1984)

Dance Station (1985)

All the Best Girls / Love Tonic (1985)

Only Lonely (1986)

New Games (1987)

Hearts Break / People (1987)

I Want You (1988)

Dance On (1989)

Ah, vanha kasarisuosikkini ja enää ei niin suosikki, mutta kiva nostalgiatrippi edelleen. You've Never Met on tavallaan heidän paras levynsä, sillä kun on jonkin verran musiikillista ideaa. Kosketinoittaja Kaj Stenman esimerkiksi päättää levyn hienosti tarjoamalla meille lyhyen tuokion klassista pianoa. Sitten kun Bogarteista oli tullut jättisuosittuja he rupesivat liikaa laskelmoimaan, ja levyt muuttuivat toinen toistaan mitäänsanomattomammiksi.

Ressun soolotuotanto onkin sitten jo ihan säälittävää. Nessu Redford - sokeria kansalle.


Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=1dKGCXeP5ctnfAroRSRQxxPBCil3gkzCl



BOLLAND








The Domino Theory (1981)

Joskus 1996-1999 kun opiskelin Vallilassa maanmittausta, kuuntelimme luokassa yhtenä päivänä radiota. Sieltä tuli Status Quon versio You're in the Army Now -biisistä. Joku totesi, että hyvä biisi. Minä siihen, että juu, mutta ei ole alkuperäinen versio. Toiset suorastaan vihaisen näköisinä tyrmäsivät puheeni ja inttivät että on tämä alkuperäinen versio, eivätkä edes kysyneet minulta, että kuka sitten muka esittää sen originaaliversion. En päässyt kertomaan heille tämän hollantilaisduon versiosta vuodelta 1981 ja sivistämään heitä. Kokemani perusteella eivät ole läheskään ainoat tietämättömät tyypit, kyllä Bollandin originaali tuntuu olevan aika unohdettu.

Olen hankkinut tämän älppärin joskus 90-luvun loppupuolella jostain levydivarista etelä-Helsingistä, varmaan joko Fredrikin- tai Albertinkadulla toimineesta puodista jonka nimestä ei mitään muistikuvaa. Kävin siellä muutaman kerran ennen kuin lopetti. Ei tällä levyllä nyt tuon yhden hitin lisäksi mitään muuta erityisen mainitsemisen arvoista ole. Ihan hyvä teemalevy Vietnamin sodasta, mutta on tämä jäänyt minulla hyllyyn pölyttymään parin kuuntelukerran jälkeen. Bolland & Bollandin muu tuotanto onkin sitten ihan joutavaa poppimoskaa.



BONNIE POINTER



Bonnie Pointer (1978)

Bonnie Pointer II (1979)









The Pointer Sistersista soolouralle irtautuneen Bonnien kaksi ensimmäistä sooloa. Minulla on siis saksalaispainos tuosta kakkoslevystä.

Ensimmäiseltä soololta löytyy lähes seitsenminuuttinen versio The Elginsin soul-klassikosta Heaven Must Have Sent You. Seuraavana vuonna saksalaiset lisäsivät Heaven Must Have Sent You -kappaleen (lyhyemmän version) myös kakkossoololle, ehkä joko siksi että tuo violettikantinen levy olisi edes reilun puolen tunnin mittainen tai sitten siksi, että tykkäsivät siitä niin kovin. Lisäksi he nimesivät levyn II:ksi, jotta levy olisi edes vähän vaikeampi sekoittaa punakantiseen esikoissooloon.

Ja jotta saataisiin soppaa hämmennettyä vielä lisää, Bonnie lauloi Heaven Must Have Sent You:sta vielä diskoversion, joka löytyy ainoastaan singleltä. Kummallakin sooloälpeellä on perinteisemmin soulaava versio.

Nuo Bonnien sooloälpeet on siis helppo sekoittaa keskenään. RateYourMusicissa kävi juuri niin. RYMin moderaattorit päättelivät, että kyse on yhdestä ja samasta levystä ja poistivat violettikantisen kakkossoolon tietokannasta. Se palautettiin sinne sitten aika vikkelästi 23. toukokuuta 2010, varmaan RYMiläiset nostivat älämölön.




BOOKER T & THE MG'S







Green Onions (1962)

Soul Dressing (1965)

Time Is Tight (1998)

The Revolutionary Decades -projektini myötä löytynyt tuttavuus. The Who'n Quadrophenia-soundtrackilla ollut Green Onions -hitti oli sen verran maukasta musaa, että piti perehtyä kattavasti näiden herrojen tuotantoon.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1