Kemi - Kidds - Kiki Thin

KEMI



Etsivä / Baby (1985)





Syyskuussa Divari Kankaasta tilattu, ja nyt vasta kuuntelen tätä ensimmäistä kertaa. Ilmiselvästi kemiläinen bändi kyseessä, sillä mukana olivat ainakin Juice Leskisen kanssa aiemmin musisoinut Ila Loueranta, Juicen kanssa aiemmin ja myöhemmin työskennellyt Hannu "Puntti" Valtonen sekä tuntematon Seppo Roth. Melko rentoa poprockia heitetään, on tämä kuunneltavaa mutta iskevyyttä jää kaipaamaan ettei ihan massaan hukuttaisi. Vaisuhkoa.



KIDDS



Wiggle Waggle (1981)





Tästä suomalaisesta levystä löytyi latauslinkki jostain epämääräisestä nettisivusta. Ei siis mistään musiikkiblogista, vaan jollekin aivan irralliselle nettisivulle oli laitettu Rapidshare-linkki huippulaatuisine kansiskannauksineen. En ollut kovin kiinnostunut kuulemaan tätä levyä, mutta koska se nyt sattui olemaan siinä tyrkyllä, Hi-Hat oli kiinnostava levymerkki, ja biisi I'm a Friend oli jo tuttu Hatrock 3 -kokoelmalta, päätin kokeilla. Ei tämä sen kummempaa kamaa ole kuin kevyttä teinirokkia jostain Agentsin ja rockabillyn välimaastosta. Nämä kaverit tunnettiinkin aiemmin puhtaana rockabilly-bändinä nimeltä Candy Kids, sillä nimellä syntyi LP You Dance Only Rock'n'Roll vuonna 1979.

Tämä Wiggle Waggle -LP löytyi sitten Tavastian levymessuilta joulukuussa 2013. Vähän hävetti, kun tällaisen roskalevyn menin ostamaan, mutta kun minulla oli CD-R-kopio siitä ja sehän piti silloin korvata oikealla vinyylillä. Myyjämies innostui juttelemaan kanssani Kiddsistä ja ilmoitti, että pari kaveria työskenteli myöhemmin Tony Montanan bändissä. Joo, näköjään, Immo Lehto ja Ari Hagström. Minulle tuo oli kuitenkin turhaa tietoa, ja halusin vain päästä nopeasti pois koko ostotapahtumasta, jotta pääsisin taas selailemaan hyviä levyjä.



KIKI THIN



Öinen tie (1980)





Nuorta poprockia osittain suomenruotsalaiselta yhtyeeltä. Mukana Tuomas Nevanlinna, aiemmin Kuupalla Tapettu -ryhmässä - joka pääsi mukaan Kiss-levymerkin Fireball-kokoelmalle - vaikuttanut ja myöhemmin filosofina ja kirjailijana ansioitunut miekkonen. Kiki Flythströmin biisit ovat aika tasaista laakeeta, yksikään ei oikein kohoa esille kokonaisuudesta eikä jokin reggae-komppinen biisi paljoa auta persoonallisuuden puutetta vastaan.

Albumilta lohkaistiin single "Lähde pois / Missä oon", jonka b-puolta ei löydy LP:ltä. Minulla on myös kopio tuosta Missä oon -kappaleesta, se soi jossain 1980 tehdyssä radio-ohjelmassa joka lähetettiin uusintana radiossa joitakin vuosia sitten. Ohjelma päätyi YLE Areenalle, josta sitten SoundTap Streaming Audio Recorderin avulla äänitin tuon kappaleen ja Laman levyttämättä jääneen Pakkoloman. Missä oon ei soinut kokonaisena, mutta melkein viiden minuutin ajan kuitenkin. Taitaa tosin olla eri versio kuin singlellä, sillä sinkulla sen kesto on justiinsa alle viisi minuuttia. Kyseessä on hidas, vähäeleisen eeppinen laulu, joka aina välillä kasvaa rauhallisesta hyminästä vähän isommaksi kun tulee kertosäkeen vuoro. Lyhyt kitarasoolo keskeyttää laulun kerran.

Turhana lopputriviana tieto, että LP:n takakannessa yksi bändin jäsenistä lukee Suosikkia. Esillä on se sivu, johon oli painettu Jyrki "Jykä" Paavolan ja Veli-Pekka Alareen Kutri-Helena -sarjis. Sarjakuvan perusteella tunnistin lehden Suosikin numeroksi 2/1979. Karrikoinnin kohteena DJ Beaver alias Tapani Ripatti:










Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1