Mungo Jerry - Murtojärven Musiikki - The Music Machine - Muska - Musta Paraati - Os Mutantes

MUNGO JERRY



Златният Орфей (1978)

Mungo Jerry & The Brothers Grimm: In the Summertime / Got a Job (1987)





Hyvän jugurtin maassa Bulgariassa äänitetty livelevy Zlatnijat Orfej on rutiinikeikka. Bändin soitto ei kohoa mihinkään korkeuksiin, vaan on aika tylsää kuultavaa. Kuten Discogsista voi huomata, biisien englanninkieliset nimet on kirjoitettu levyn kanteen ihan miten sattuu.





In the Summertime -uusintaversio on kyllästetty halvankuuloisilla syntetisaattoreilla ja lyhyillä robottipuheosuuksilla, mikä tekee versiosta ehkä liiaksikin sellaisen nopeasti unohtuvan novelty-tyyppisen välipalan. B-puoli pomppii sentään reippaasti mutta rennosti. Kokonaisuudessaan aika ohutta pintaa, höttöä.

Molemmat levyt ovat peräisin erään käpyläläisen miehen kokoelmasta. Isäpuoli vinkkasi 2016 huhtikuussa, että muuan Stadin slangi -kokouksessa käynyt mies haluaa päästä eroon 300 levyn vinyylikokoelmastaan. Ostin koko höskän 300 eurolla, pidin itselläni 51 levyä, äiti ja isäpuoli ottivat muutamia, ja loput he kuskasivat Sortti-asemalle. Otin nämä Mungo Jerryt, vaikkeivät ne edusta bändin parempaa tuotantoa.

Suosittelen seuraavia levyjä: Boot Power (1972), Impala Saga (1976) ja Lovin' in the Alleys, Fightin' in the Streets (1977).



MURTOJÄRVEN MUSIIKKI




Mitä sulle nykyään kuuluu / Made in Hongkong (1985)





Hmm, a-puoli on kuin äärimmilleen kaupallistettua progea, josta ei ole jäänyt jäljelle musiikillisesti muuta kuin tyylikäs melodia ja hyvä kitarointi. Sävellys- ja sanoituspuoli toimivat ja todistavat kyvykkyydestä biisintekorintamalla. B-puoli on vähän helpomman kautta tehty laulu epämieluisasta matkamuistosta, pienestä suojelusenkelipatsaasta, jota lapset eivät diggaa.

Asialla ovat Ilpo Murtojärvi (Kaamos, Karma, Pasi & Mysiini), Pasi Lyysaari (Pasi & Mysiini) ja rumpali Timo Koskinen, jotka soittivat myös Tuula Amberlan levyillä. Tuntuu että kolmikko olisi pystynyt yhdessä vielä parempaan, mutta kyllä tätä singleä kuuntelee tällaisenaankin. Taidan lisätä Discogsiin infoa tämän sinkun kohdalle.



THE MUSIC MACHINE



(Turn On) the Music Machine (1966)





Tällä CD:llä ei ole suosikkiani 902, joka on hauska soitin-vahingossa-väärään-numeroon -biisi. Mutta hyvää lievästi psykedeelistä rhythm & bluesia tämä on.



MUSKA



Muska (1973)

Tää se päivä on (1977)





Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, Muskan Love-levyt ovat liian teinikamaa jotta jaksan hirveästi arvostaa ja kuunnella niitä. Mutta kyllä näitä hyvin kuuntelee silloin kun ne pistää soimaan. Scandia-debyyttiä "Kirjoita postikorttiin / Hei, on meillä bailut" jää kaipaamaan... pitäisikö hankkia jokin Muskan hittikokoelma? Ei kyllä ihan niin kiinnostaisi, kun on kopiot noista kappaleista kuitenkin.











MUSTA PARAATI



Peilitalossa (1983)

Käärmeet (1984)





Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=1IZxQJEfnM2eCqwkfJy-JSeqFDP_gNXeJ




OS MUTANTES




Os Mutantes (1968)





Kvaakissa kirjoitin 1001 albums -kuuntelun aikana: "Os Mutantesin levy on aivan huima. Täydellinen noitakeitos. Happoa, tropicaliaa, äänikuvia kuin jonkin höyryävän eteläamerikkalaisen kauhuelokuvan soundtrackilta. Toismaailmallista".

Tämä löytyi omaksi Keltaisesta Jäänsärkijästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1