Nektar - Neon Hearts - Nepa - Neumann

NEKTAR



Down to Earth (1974)

Recycled (1975)






Nektar oli hyvä bändi, vaikka kolme ensimmäistä levyä ovatkin minun makuuni liian raskasta progea, ja myöhemmin meni musiikki liian kaupalliseksi ja vaisuksi. Tämä keskivaihe iski parhaiten, joten ostin levyt kun tulivat vastaan Keltaisessa Jäänsärkijässä. Suosikkini Down to Earthilla on That's Life, kakkosena tulee Nelly the Elephant. Recycledilla suosikkini on Marvellous Moses.



NEON HEARTS



Popular Music (1979)





Neon Hearts oli varmasti yksi epäonnisimmista englantilaisista new wave -bändeistä. Syyt epäonneen löytyvät kerrotun tarinan mukaan yhdestä asiasta: Satril Recordsista, levy-yhtiöstä, jonka Neon Hearts oli valinnut. Koko surullinen stoori löytyy Last.fm:sta, lukekaa sieltä. Minulla on tuo artikkeli myös tulostettuna CD-kotelon sisällä, koska CD:n kansivihossa sitä ei kerrota. Siellä kerrotaan vain biisien synnystä.

Neon Hearts tuli tutuksi minulle ostettuani joskus vuosituhannen alussa Black and Whitesta kokoelma-LP:n Pure British Pop For Raw People Vol. 2, jolla on Popular Music -biisi. Sain tietää googlaamisen myötä Amazonista, että tuo CD on julkaistu, ja tarkoitus oli hankkia se jo joskus 10+ vuotta sitten. Tulikin hommattua se Amazonista vasta helmikuussa 2017. Parempi myöhään etc., ja onneksi oli vielä saatavilla.




NEPA



Autumn / Just For Me and You (1978)





Amulet-yhtyeen Kalevi "Wallu" Heinomaa ja Heikki Hiiri lähtivät bändistä 1977, ja perustivat kesällä Nepan, joka pääsi tekemään kolme singleä. Tämä on niistä ensimmäinen. Muut jäsenet olivat laulaja-basisti Esa Lahti ja Charliesissa soittanut laulaja-rumpali Vesa Lehtinen. Nepa teki Tell Laura I Love Her -nyyhkyklassikon pohjalta rock-oopperan "Tomi ja Laura". Autumn samoin kuin seuraavatkin singlet Hey Tonight ja Leaving Louisiana in the Broad Daylight syntyivät bändin omalle levymerkille Noise Records.

Lehtinen erosi yhtyeestä heti ensisinglen jälkeen ja ryhtyi ravintolamuusikoksi. Hänet korvattiin kitarsti Tekke Töyrylällä. Heinomaa taas vaihtoi rumpuihin. Töyrylä oli mukana Hey Tonight -singlellä, minkä jälkeen hänkin lähti ja tilalle tuli laulaja-kitaristi Aki Pietilä.

Kiitos Esko Lehtosen Suomalaisen rockin tietosanakirjalle.



NEUMANN



Albion (1986)

Kotiinpaluu (1989)





Molemmat Leppävaaran Sellon kirjaston vinyylilevyjen poistomyynnistä FinnArctic-aikoihin. Kuunteleehan näitä.



Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=111nXMXRnOorpUw6N4WRW3tLN697QyVPl





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1