The Who - Widows

THE WHO



My Generation (1965)

A Quick One (1966)

The Who Sell Out (1967)

Tommy (1969)

Pinball Wizard / Dogs Part Two (1969)

Live At Leeds (1970)

Who's Next (1971)

Meaty, Beaty, Big & Bouncy (1971)

Join Together / Baby Don't You Do It (1972)

Quadrophenia (1973)

Odds & Sods (1974)

The Who By Numbers (1975)

Who Are You (1978)

Face Dances (1981)

It's Hard (1982)

Who's Last (1984)

Then and Now (2004)

Hits 50! (2014)





Tottakai ne perus-My Generationit ja Pinball Wizardit tuli kuultua radiosta, ja Ken Russellin hurja Tommy-leffa nähtyä telkkarista 90-luvun alussa. Kuitenkin, vasta kun 1993-1994 Porvoossa Radiomafiaa kuunnellessani kanavan Eldorado-musiikkiohjelma esitteli Who's Next -albumin, aloin oivaltaa jotain. Yhden viikon aikana joka arkipäivä Eldoradossa soitettiin yksi raita tuolta klassikkoalbumilta ja kaikki tallensin nauhalle.

Vuosia myöhemmin The Revolutionary Decades -projektini aikana keräsin viimeistä piirtoa myöten koko The Who'n tuotannon ja poltin CD-R-levyille. Kirjastoista lainasin kaikki bändin levyt, ja kaikki kokoelmat joilla oli jokin muuallajulkaisematon Who-biisi. Piti saada yksi versio joka sävellyksestä joka The Who'lta oli siihen mennessä julkaistu, oli se sitten BBC- tai liveäänite, tai jokin tribuuttilevyn raita.

Tietysti oli viimein ruvettava keräämään oikeita levyjä.

Parhaiten ovat CD-soittimessa viihtyneet Sell Out, Who's Next ja Face Dances. Sen sijaan Tommy tuntuu niin loppuun kuunnellulta ja Quadropheniaan en ole päässyt kunnolla sisälle. Mieluummin myös soitan Live At Leedsia kuin väsynyttä Who's Lastia.





Sell Out on alkupuoliskollaan aivan ehdoton bailulevy, mutta Medac-mainoksen jälkeen se väsähtää. Raelia en meinaa kunnolla edes jaksaa kuunnella. Silti jaksan viihtyä levyn parissa CD-bonusraitoja myöten.

Muutama kokoelma - Meaty Beaty, Then and Now ja Hits 50 - piti hankkia lisää, jotta olisi enemmän niitä sinkkubiisejä oikeilla levyillä. Join Together -single löytyi marraskuussa 2016 Black and Whitesta kun pengoin sinkkulaatikot tyhjiksi kaikesta mikä vähänkin kiinnosti. Siellä oli kaksi kappaletta samaa singleä, ostin ensin kympin hintaisen. Se oli kuitenkin pilalle naarmutettu, joten kävin myöhemmin ostamassa sen toisen. Se maksoi vitosen, mutta se on vähän paremmassa kunnossa. Kummassakin singlessä on erilaiset keskiöt, mutta Discogsissa ei ole kuvaa siitä toisesta keskiöstä, joten merkkasin saman version kahteen kertaan.

Who's Last tuntui toivottomalta löytää mistään, mutta elokuussa 2015 bongasin kuin bongasinkin sen Music Hunterissa.



Artikkeliskannaukset:

https://drive.google.com/open?id=1KxHvxRuxIh-q4SahzhCaBDc6OLdhifoJ




WIDOWS




Fun? (1980)

Complete Widows (1993)





Widowsien Complete-kokooma tuli lainattua kirjastosta useaan otteeseen. Ensin vain kuuntelin, muutaman vuoden päästä kopioin kasetille, ja taas muutamaa vuotta myöhemmin viimein kopioin CD-R:lle. Harmitti vain, kun oikeaa CD:tä ei näkynyt ostettavana missään. Svartin Fun?-uusintapainoksen kävin heti tuoreeltaan poimimassa, mutta eihän siinä ole sinkkuja bonuksena.

Syyskuussa 2016 loppui ahdinko, kun huomasin kokoelman olevan myynnissä Levykauppa Äxän nettisivuilla. Tein tilauksen ja CD saapui. Viivakooditon originaaliprässäys vielä soittamattomana muoveissa!









Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1