Virtanen

VIRTANEN



Hal-00 (1974)

Uusi jääkausi uhkaa (1975)





Jo 90-luvun alussa, kun lueskelin Esko Lehtosen Suomalaisen rockin tietosanakirjaa, kiinnostuin Kontrasta. Bändin Jerry Cotton -hitin olin kuullut jo radiosta joskus. Kirjan Kontra-artikkelista luin Jukka Lindfors -sitaatin: "Kontran toimintaa - niin lavaesitystä kuin tekstitystä - leimaa estottomuus ja lapsenomainen häpeämättömyys. Koko bändi on poikkeava, mutta sen keskipiste ja em. piirteiden kiteytymä on ilman muuta Moog Konttisen olemus."

Hal-00 -albumi julkaistiin CD:nä 1993, silloin kun minä olin Porvoossa opiskelemassa. Huomasin paikallisessa marketissa CD:n, ja vähän kansia katseltuani ostin sen, saadakseni ehkä vähän maistiaisia tuosta mainitusta Moog Konttisen olemuksesta. Pahaksi onneksi minulla ei ollut Porvoossa mukanani minkäänlaista CD-soitinta. Siellä sitten viikkotolkulla kääntelin ja tutkin julkaisua läpikotaisin, kansibookletin kuvia ja biisilistaa mielenkiintoisine kappaleiden nimineen, takakansikuvan esinevalikoimaa ja jopa CD-kiekon uria. Mietin koko ajan että miltähän musiikki mahtaa kuulostaa ja pääsisipä kotiin Kauniaisten Kasavuorentielle kuuntelemaan levyä.

Kun viimein pääsin viettämään yhden viikonlopun Kauniaisissa, tökkäsin levyn meidän perheen CD-soittimeen ja keskityin nauttimaan musiikista. Siinä olikin yllättävän paljon sulattelemista. Suurin osa meni alas kuitenkin, vain Moog-syntsan ulinasta Harley-Davidsonissa ja surkeasta The Who -coverista en pitänyt yhtään. Enkä pidä vieläkään Mun sukupolvesta, minusta se on epäonnistunut. Muuten loistava levy.





Uusi jääkausi uhkaa -albumin sain kuulla kun lainasin kirjastosta Loveklassikot-tuplakokoelman jossa oli Virtasen koko tuotanto. Sillä albumilla ei ollut muuta hyvää kuin Rick Random prologeineen, Rolls Royce ja Robotti. Eikä ole vieläkään. Paitsi bonusbiisit.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1