Visitors

VISITORS



Visitors (1981)





Saltykan mainiosta musiikkiblogista olen kertonut jo Five Guys Named Moen, The Quickin ja Re-Flexin esittelyjen yhteydessä, ja tässä on se neljäs mieluisa bändi johon tutustuin ko. blogin myötä.

Muistikuvani on vieläkin elävä. Olin imuroinut Saltykan blogista tuntitolkulla musiikkia, ja sitten yhtenä iltana istuuduin alas koneeni ääreen, siirsin kaiken imuroimani musiikin Windows Media Playerin soittolistalle ja keskityin kuuntelemaan. Jossain vaiheessa, kun kello näytti yön tunteja, minua rupesi vähän uni painamaan. Ajattelin, että menenpä hetkeksi sängyn päälle makaamaan antaen kuitenkin musiikin soida. Siinä sitten torkahdin.

Yhtäkkiä olin puolivalveisessa tilassa, ja kuulin unenpöpperön keskeltä jotain aivan mieletöntä new wave -tyyppistä musiikkia. Uskomattomia biisejä. Mietin puolinukuksissa, että mikä bändi mahtaa soittaa, mutten jaksanut edes avata silmiäni saati sitten nousta sängystä tarkistaakseni. Hieno biisi toisensa jälkeen soi, ennen kuin esittäjä tuntui vaihtuvan.

Myöhemmin tsekkasin, mikä oli se levy joka oli soinut juuri silloin. Se oli tämä Visitors. Ranskalainen bändi, jonka levyistä vastasi sekopää nimeltä Jean-Pierre Massiera. Kun tuon miehen nimen näkee levyjen kansissa, voi olla varma että saa kuulla jotain ihmeellistä, usein sellaista mitä kukaan muu maailmassa ei ole tehnyt. Olen sittemmin kerännyt tietokoneeni kovalevylle hyvän valikoiman Massieran tuottamaa musiikkia. Paljon progea, kokeilevaa sekoilua, diskoa, jazzia ja tyylien sekamelskaa.

Saltykan blogin suuri Massiera-postaus on tuossa - Visitorsin molemmat albumit siinä mukana.

Visitorsin ensimmäinen albumi vuodelta 1974 (sekin kantaa vain yhtyeen nimeä) on oikeaa tosimiehen progea, ja se lienee arvostetumpi kuin 1981 julkaistu kakkoslevy. Minä pidän kuitenkin juuri tästä kakkosalbumista. Mitä kaikkea kuulenkaan tällä vuoden 1981 levyllä: avaruusdiskoa, new wavea, progea, psykedeelistä rokkia, hardrockia... Sanoitukset on kirjoitettu todella tönköllä fransmannien kouluenglannilla joka on välillä niin tökeröä, ettei meinaa saada selvää mitä on yritetty sanoa. Mutta minusta se vain tekee tämän albumin vielä älyttömämmäksi ja hauskemmaksi.

CD-R-kopion korvaaminen oikealla levyllä oli MusicStackissa tavallista hankalampaa. Mikä tarkoittaa, että piti yrittää kahdesti. Visitorsin 1981 levystä ei ole olemassa virallista CD-versiota, vain venäläinen bootleg. Se piti sitten yrittää saada.

Kokeilin tilata levyn ensin kanadalaiselta AMZ Musicilta, joka oli tuolloin, helmikuussa 2010, vielä uusi tulokas MusicStackissa. Postissa tuli väärä CD, lähettivät samannimisen australialaisen punk-bändin nimikkolevyn. Palautin CD:n ja kokeilin jostain muualta. MusicStack-tilaushistoriassani ei näy toista Visitors-tilausta, joten en osaa sanoa mistä sen oikean levyn viimein sain. Olikohan se joku venäläinen joka kauppasi omistamaansa bootlegia...? No, sain oikean levyn toisella yrittämällä kuitenkin.

Onneksi sanat on painettu kansivihkoon. Saa nauraa niiden surkeudelle.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Cinema - Circus

Thai Sticks - Eri Esittäjiä: Thank God It's Friday

Johanna - kaikki singlet 1979-1984, osa 1